Wil je weten hoe snel je terecht kunt voor je behandeling?
Vanaf eind maart 2018 kun je met het patiëntenportaal MijnETZ online afspraken gaan maken en wijzigen.
wil je weten met welke zorgverzekeraars we contracten hebben afgesloten en welke zorg dus verzekerd is?
Het ETZ biedt zorg op maat. Hierbij spelen coaching en teamontwikkeling een belangrijke rol. Door diverse opleidingen te bieden aan de medewerkers, kunnen de opleidingsvragen op maat opgelost worden.
Het nieuws van de afdeling Neurologie van het ETZ.
Neuroloog prof. dr. Leo Visser heeft het boek ‘Bam!’ in ontvangst genomen.
Dinsdag 9 mei is de Dag van de Beroerte. De oorzaken en gevolgen van een beroerte krijgen zo extra aandacht. Maar hoe herkennen we de symptomen?
Neuroloog en onderzoeker dr. Guus Schoonman is met ingang van 1 mei benoemd tot bijzonder hoogleraar 'Digitale communicatie in de klinische praktijk'.
Het mechanisch verwijderen van een stolsel bij een herseninfarct is zelfs tot 24 uur na het ontstaan van klachten bij meer patiënten zinvol dan eerder gedacht.
Het ETZ doet mee aan onderzoeksproject TAP-dementia om de diagnose van dementie te verbeteren.
Toediening van bloedverdunners bij het verwijderen van bloedprop na een herseninfarct leidt tot een verhoogd risico op hersenbloedingen, zonder dat er een gunstig effect is op het herstel. Dat blijkt uit onderzoek door het Erasmus MC.
Epilepsie kan op jonge leeftijd inslaan als een bom. Sara Hendriks hoeft niet meer te vrezen voor een verstoorde ontwikkeling tot zelfstandig functionerend mens.
Patiënten met een herseninfarct hebben een betere kans op herstel als ze snel behandeld worden. Het ETZ heeft daarom met behulp van een trackingsysteem het zorgpad geanalyseerd, vanaf binnenkomst van de patiënt op de Spoedeisende Hulp (SEH) tot en met de behandeling. Dat leverde belangrijke tijdbesparende inzichten op.
Bijna alle Multiple Sclerose (MS)-patiënten met een terugval in het ziekteproces, kunnen voortaan thuis worden behandeld. Zij hoeven daarvoor niet meer naar het ziekenhuis te komen, omdat het medicijn methylprednisolon nu ook in capsulevorm beschikbaar is.
Eline Verhaak, onderzoeker in het ETZ, heeft vanuit Experiment TopZorg haar proefschrift verdedigd. Vrijdag 6 november verkreeg zij de graad van doctor aan Tilburg University.
Een nieuwe versie van de apparatuur voor ‘diepe hersen stimulatie’ is deze week voor het eerst bij een Nederlandse patiënt geïmplanteerd. Dat gebeurde door neurochirurgen in het ETZ.
Na een operatie aan een hersentumor hebben veel patiënten last van vergeetachtigheid en moeite met concentreren. Onderzoeker Karin Gehring ontwikkelde een app om beter om te gaan met deze problemen.
Het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) in Tilburg houdt donderdag 25 oktober een informatieavond over epilepsie bij kinderen. De bijeenkomst vindt plaats in de aula op locatie Elisabeth (Hilvarenbeekseweg) en duurt van 19.00 tot 21.00 uur.
Vanuit het TopZorg-project is er een discipline overstijgende nazorgpoli opgezet voor patiënten met een trauma of neurologische aandoening
Onderzoekers vergelijken het effect van een gehele hersenbetaling met het effect van een precisiebestraling op de hersenen. Zij zijn met name benieuwd naar de verschillen in cognitieve vaardigheden, zoals het geheugen en de concentratie.
Het ETZ werkt in het project Predict and Recover samen met Tilburg University aan verbetering van de kwaliteit van leven van patiënten bij wie een hersentumor is verwijderd.
Ruim vier op de tien Nederlanders denkt dat mensen met Multiple Sclerose (MS) moeten stoppen met werken. Blijven werken met MS is niet makkelijk, maar zeker mogelijk met de juiste begeleiding weet neuroloog Leo Visser.
Binnen het ZonMw-programma TopZorg werken wij aan vernieuwing in wetenschappelijk onderzoek en zorg in het neuro- en traumadomein.
Op dinsdagavond 7 november stonden de hersenen centraal in het tv-programma Dokters van Morgen. Patiënten en specialisten van het ETZ komen uitgebreid aan bod.
Vanaf 1 september kunt u terecht op de nieuwe Geheugenpoli. Dit spreekuur vindt plaats bij de neuroloog of de geriater.
Waarom gaat het soms mis in de communicatie tussen artsen en patiënten? En wat is daar aan te doen. Dat is het centrale thema in het boek 'Menselijkheid in de zorg' van prof. dr. Leo Visser, neuroloog in het ETZ, dat deze week verschijnt.
Niet alleen de ernst van het ongeval, maar ook persoonlijke factoren hebben grote invloed op de uiteindelijke gevolgen van licht traumatisch hersenletsel. Deze factoren zijn al vroeg na het ongeval vast te stellen, waardoor voor deze patiënten de juiste therapie en begeleiding te bepalen is. Dit kan voorkomen dat zij niet volledig herstellen.
Patiënten met hersentumoren en vaatafwijkingen in de hersenen zijn bij het ETZ in uitstekende handen. Het Tilburgse ziekenhuis is definitief aangewezen als landelijk expertisecentrum voor deze hersenaandoeningen.
Het zorgen voor een bekende met een hersentumor kan erg zwaar zijn. Daarom organiseren verpleegkundig specialisten van het ETZ en Catharina Ziekenhuis een mantelzorgdag.
Dinsdag 10 mei informatiemarkt op locatie Elisabeth