Contractering zorgverzekeraars 2024

18 december 2023

Het ETZ heeft voor 2024 met alle zorgverzekeraars - behoudens enkele uitzonderingen - een contract afgesloten. Dit betekent dat alle patiënten hun zorg bij het ETZ vergoed krijgen.

De uitzonderingen zijn:

  • Voor de specifieke (budget)polissen van Zilveren Kruis - de Basis Budget Polis en de Principe Polis Budget - en van Caresq - de Natura Select polis - heeft het ETZ net als in voorgaande jaren definitief geen overeenkomst gesloten voor 2024.

Hoeveel je vergoed krijgt, is mogelijk afhankelijk van het type verzekering dat je hebt afgesloten. Daarnaast moet je eerst altijd je eigen risico betalen bij een bezoek aan het ziekenhuis. 

Zorgverzekeraars moeten hun (potentiële) verzekerden uiterlijk 12 november 2023 informeren over de premiestelling, de polissen en welke zorgaanbieders wel of niet gecontracteerd zijn voor 2024. In het verlengde hiervan informeert het ETZ je graag over de contractering 2024 van het ETZ met de verschillende zorgverzekeraars.

In onderstaande tabel zie je welke voornaamste labels onder de verschillende zorgverzekeraars vallen.

Zorgverzekeraar

Labels

ASR

- a.s.r.

- Ik kies zelf

Caresq (Eucare)

- Aevitae (Eucare)

- Care4Life

CZ

- CZ

- CZdirect

- Just

- Nationale Nederlanden

- OHRA

DSW

- DSW

- InTwente

- StadHolland

- SZVK

Menzis

- Anderzorg

- Hema

- Menzis

- VinkVink

 

VGZ

- Bewuzt

- IZA

- IZZ

- UMC

- Univé

- VGZ

- United Consumers VGZ

- ZEKUR

- Besured

Zilveren Kruis

- FBTO

- De Friesland

- De christelijke

- ZieZo

- Interpolis

- Zilveren Kruis

ONVZ

- ONVZ

- PNOzorg

- VvAA

- Jaaah

Salland

- Salland

- Zorgdirect

Zorg en Zekerheid

- AZVZ

- Zorg en Zekerheid

Disclaimer

Deze informatie is met de uiterste zorg samengesteld. Desondanks kan het ETZ niet instaan voor de juistheid en volledigheid van deze gegevens. Aan deze gegevens kunnen op geen wijze rechten ontleend worden. Neem contact op met uw zorgverzekeraar voor de meest actuele informatie over de vergoeding van de zorg.

18-12-2023

Let op

Het is weer de tijd van het jaar dat iedereen een aanbod van de eigen zorgverzekeraar krijgt. Het is belangrijk dat je deze nieuwe verzekering goed bekijkt. Ook als je niets aan de verzekering wilt veranderen. De zorgverzekeraar kan namelijk de vergoedingen en de premie aangepast hebben. Op de website van de overheid staat alle informatie over het eventueel overstappen naar een andere zorgverzekering!