Expositie nab. creative

21 maart 2024

Van 5 maart tot en met 28 juni is de expositie van nab. creative te bewonderen in de centrale hal van locatie ETZ Elisabeth.

Thara Nabbe (1997): “In ons dagelijks leven is papier voornamelijk een alledaags bescheiden materiaal. We openen enveloppen, tekenen bonnetjes en maken ‘to-do’ lijsten. In deze context voelt papier alledaags en vluchtig aan, eenvoudigweg een middel tot een doel.”

Thara verkent het materiaal door de dynamiek ervan te begrijpen. Ze voegt delicate aanpassingen toe en transformeert het materiaal tot iets totaal anders. “Een precieze reeks vouwen leidt tot een patroon dat het materiaal omvormt tot een blijvend sculpture”, aldus Thara. In haar sculpturen toont ze de waardevolle kant van het materiaal die we niet opmerken in het dagelijks leven.

Na haar afstuderen aan de Willem de Kooning Academie in 2022 begon Thara haar eigen bedrijf, nab. creative, waar ze balanceert tussen kunstenaar en ontwerper.

Kijk voor meer informatie op www.nabcreative.nl

Thare Nabbe
Thare Nabbe - expositie nab. creative