Twee prijzen gewonnen met documentaire ‘Positief getest’

17 september 2021

Het ETZ heeft twee communicatieprijzen in de wacht gesleept met de documentaire 'Positief getest', dat een weerspiegeling gaf van de eerste coronagolf in het ziekenhuis.

De communicatieprijs 'de Bonk' werd uitgereikt door CommunicatieClub Bourgondië, de regionale beroepsvereniging voor communicatieprofessionals in Brabant. We wonnen in de categorie 'Beeldcommunicatie' waar de documentaire volgens de jury met 'kop en schouders' boven de andere genomineerden uitstak. Daarnaast gingen we ervandoor met de publieksprijs, de 'Superbonk'. De documentaire is mooi teamwork: van de collega's die voor de camera hun verhaal hebben durven doen, van de Raad van bestuur die het vertrouwen aan dit project heeft gegeven, van de medewerkers van productiebedrijf Gig en van het team Communicatie.

De afdeling Communicatie ETZ en Gig film production nemen de prijs in ontvangst.

De afdeling Communicatie ETZ en Gig film production nemen de prijs in ontvangst. De uitreiking vond plaats in het Klasse Theater in Tilburg volgens 'Testen voor Toegang' waardoor geen 1,5 meter afstand gehouden hoefde te worden.

Ode aan onze medewerkers

We zijn ontzettend trots op de prijs, maar vooral trots op het ETZ. De documentaire is een ode aan al onze medewerkers die anderhalf jaar keihard gewerkt hebben in de (corona)zorg. Van cohortverpleegkundige tot IC-arts en van schoonmaker tot thuiswerkende stafmedewerker. Voor de documentaire zijn verschillende medewerkers (en patiënten) gefilmd over hun rol tijdens de crisis. Zij zijn degenen die deze prijs het meest verdienen.

Over de documentaire

De documentaire 'Positief getest'​ ging vorig jaar september in première in Euroscoop in Tilburg, en werd gelijktijdig uitgezonden op Omroep Brabant. In het voorjaar is de documentaire ook nog uitgezonden op Omroep Max.