ETZ start met afspraakherinneringen

13 juli 2020

Het ETZ start met het sturen van afspraakherinneringen. Hiermee biedt ziekenhuis een extra service aan patiënten.

De afspraakherinneringen worden twee werkdagen voor de betreffende afspraak aan de patiënt verzonden. De berichten voldoen aan de AVG-richtlijnen. Alleen de datum en het tijdstip van de afspraak op de polikliniek worden vermeld.

Afspraakherinnering

Patiënten die een afspraak hebben op de poliklinieken van KNO en Interne Geneeskunde krijgen een sms’je om ze te herinneren aan hun afspraak. Patiënten die naar het ziekenhuis komen voor een afspraak bij Allergologie of MDL ontvangen een e-mailherinnering. 

Waardering

In het ETZ komen jaarlijks tienduizenden mensen niet opdagen als ze een afspraak hebben. Vaak gaat het om afspraken die maanden geleden gemaakt zijn, bijvoorbeeld voor een controle. Als je alweer beter bent en geen klachten meer hebt, vergeet je dat gemakkelijk. Patiënten waarderen een afspraakherinnering omdat het als extra service van het ziekenhuis gezien wordt.

In de berichten worden de datum en tijdstip van de afspraak vermeld.

In de berichten worden de datum en tijdstip van de afspraak vermeld.