Commissaris van de Koning bezoekt ETZ

3 april 2020

Commissaris van de Koning Wim van de Donk heeft woensdag 1 april het ETZ bezocht. Dit deed hij om zijn betrokkenheid te tonen en de medewerkers bemoedigend toe te spreken.

Wim van de Donk bezoekt de Spoedeisende Hulp
Wim van de Donk bezoekt de Spoedeisende Hulp

De commissaris werd ontvangen door bestuurder Anita Wydoodt. Zij schetste kort hoe de afgelopen weken zijn verlopen en hoe de crisisstructuur nu in ons ziekenhuis is georganiseerd. Daarna bezocht Van de Donk onder meer de SEH, IC en verpleegafdeling D.

Ook maakte hij tijd voor een praatje met een aantal medewerkers van de schoonmaakafdeling. Van de Donk was na zijn bezoek erg onder de indruk van de presentatie die nu door alle ETZ-medewerkers wordt geleverd. 

Wim van de Donk op de Intensive Care
Wim van de Donk op de Intensive Care

"Als samenleving zijn we vol bewondering voor het heftige werk dat jullie nu moeten doen. Ik ben onder de indruk van waat jullie hier voor elkaar krijgen. Weet dat Brabant jullie enorm waardeert," zo waren zijn afsluitende woorden.

Het bezoek van Van de Donk is vastgelegd in een korte videoreportage.