Informatiemiddag over slaapapneu

29 januari 2020

Bij mensen met slaapapneu stokt de adem langer dan tien seconden tijdens de slaap. Het ‘obstructief slaap apneu syndroom’ (osas) blokkeert de ademwegen door een verslapping van de spieren. Op dinsdag 4 februari houden de slaapverpleegkundigen van het ETZ een informatiebijeenkomst voor osas-patiënten en hun naasten.

Slaapapneu_web.jpg
Slaapverpleegkundige Anthe Brink geeft een patiënt uitleg over de slaapapneu behandeling. 

De bijeenkomst vindt plaats van 15.30 tot 16.30 uur op locatie ETZ TweeSteden aan de Dr. Deelenlaan 5 in Tilburg. Tijdens deze bijeenkomst geven de slaapverpleegkundigen voorlichting over osas. Daarnaast kunnen belangstellenden vragen stellen en met elkaar in gesprek gaan. “Er komt veel op patiënten af als ze met een apneu behandeling starten. We merken dat een gesprek in de behandelkamer alleen vaak niet voldoende is. Daarom bieden we deze mogelijkheid, zodat we praktische informatie kunnen geven aan deze groep patiënten”, vertelt slaapverpleegkundige Nicole van Hautum. 

Locatie

De informatiemiddag wordt gehouden in de bestuurskamer in het Bestuursgebouw, op de begane grond van ETZ TweeSteden. Volg ‘Bestuursgebouw’ op de borden van de bewegwijzering.

Aanmelden

De toegang is gratis. Een kopje koffie of thee staat klaar. 
Aanmelden kan via slaapverpleegkundigen@etz.nl.