ETZ zoekt vrijwilligers voor verpleegafdelingen

29 april 2019

Vrijwilligers geven op de verpleegafdelingen van het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) extra aandacht aan patiënten. Om uitbreiding van de activiteiten mogelijk te maken, zoekt het ETZ dertig vrijwilligers voor diverse verpleegafdelingen.

De nieuwe, enthousiaste vrijwilligers worden onder meer ingezet op de verpleegafdelingen Gynaecologie/Urologie, Longgeneeskunde/Interne Geneeskunde, Neurologie en Traumatologie/Chirurgie. Zij bieden patiënten de gelegenheid tot afleiding en ontspanning. Patiënten ontmoeten elkaar in de huiskamer waar de vrijwilliger hen enthousiast ontvangt. In de huiskamer is het mogelijk om samen wat te drinken, een praatje te maken, creatief bezig te zijn of samen te eten. Patiënten die niet van de kamer kunnen, krijgen bezoek van vrijwilligers.


Vrijwilliger Thomas (22) speelt op de verpleegafdeling een kaartspel met patiënten.

Voldoening

“De vrijwilligers helpen het verblijf in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken”, licht Caroline Nuiten-Zielhorst, coördinator vrijwilligerswerk toe. “Ze zijn gastgericht en werken aanvullend op de professionele zorg. Het werk van de vrijwilligers is niet alleen goed voor de patiënt, ook de vrijwilligers beleven er plezier en voldoening aan. Het werk van vrijwilligers komt ten goede aan de patiënten en bezoekers van het ETZ.” 

Aanmelden

Belangstellenden kunnen voor meer informatie contact opnemen met de coördinator vrijwilligerswerk Annelies Claassen (06-8272 0801) of Will van der Heijden (06-83242981) of via e-mail vrijwilligerswerk@etz.nl.