Donorweek om meer donoren te werven!

10 oktober 2017

Deze week vindt de Nationale Donorweek plaats. Het ETZ doet daar ook dit jaar weer aan mee. Geïnteresseerden krijgen tot en met vrijdag 13 oktober in het ziekenhuis informatie en kunnen zich als donor registreren. Want er zijn nog steeds veel donoren nodig.

Het aantal burgers dat in het donorregister is geregistreerd, is dit jaar licht gestegen naar ruim zes miljoen, maar nog steeds zijn extra aanmeldingen nodig. Ruim duizend mensen staan op de wachtlijst voor een orgaan. Het ETZ werkt graag mee het uitbreiden van het donorregister.

Donorstand in het ETZ | Nationale Donorweek

Stands

Tijdens de Nationale Donorweek staat in de centrale hal van zowel ETZ Elisabeth als ETZ TweeSteden een stand met informatie voor bezoekers en medewerkers. Daar kunnen ze zich direct registreren. Op locatie ETZ Elisabeth staat donderdag 12 oktober donatiecoördinator Miranda Mommers samen met een collega van de Intensive Care bij de stand om vragen te beantwoorden.

Scholen

Ook op scholen wordt aandacht geschonken aan de Nationale Donorweek. Op maandag, dinsdag en woensdag zijn Miranda Mommers en Ton van Beek (donatiecoördinatoren) op de Fontys Hogeschool Stappegoor in Tilburg en op vrijdag op de Universiteit van Tilburg. Studenten kunnen vragen stellen over orgaandonatie en zich aanmelden als donor.

Meer informatie

Voor meer informatie over orgaan- en weefseldonatie of over de Nationale Donorweek kun je contact opnemen met de donatiecoördinatoren Ton van Beek of Miranda Mommers. Of kijk op www.transplantatiestichting.nl.