Hyacintenactie voor jonge mensen met kanker

9 januari 2017

Hyacintenactie voor jonge mensen met kanker
In Nederland krijgen jaarlijks circa 2.700 patiënten tussen de 18 en 35 jaar de diagnose kanker. Het Nationaal AYA Platform houdt vrijdag 13 januari een HAYAcintenactie om mensen hier bewust van te maken. De stichting verkoopt dan bosjes hyacinten in het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis). 

De bloemen zijn van 09.30 tot 16.00 uur te koop in zowel de hoofdgang van ETZ Elisabeth (Hilvarenbeekseweg 60) als de entree van ETZ TweeSteden (Dr. Deelenlaan 5) in Tilburg. Een bosje hyacinten kost 4 euro. Drie bosjes zijn te koop voor 10 euro. De opbrengst gaat volledig naar betere zorg en wetenschappelijk onderzoek.

AYA

AYA staat voor Adolescent & Young Adult; jongvolwassenen met kanker in de leeftijd van 18 tot 35 jaar. AYA’s met kanker hebben specifieke problemen en vragen, zoals over opleiding, werk, emoties en aangaan van relaties. De stichting heeft een AYA4 community opgezet zodat lotgenoten over deze onderwerpen kunnen praten en hun verhaal kwijt kunnen.

Het AYA Platform wil meer bekendheid en herkenning, betere informatievoorziening, mensgerichte zorg en toegesneden wetenschappelijk onderzoek voor mensen met kanker in deze leeftijdscategorie. Zie voor meer informatie: www.aya4net.nl.