Open dag ETZ druk bezocht

7 november 2016

Ruim tienduizend bezoekers nemen kijkje in het ziekenhuis

De open dag van het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) was  een groot succes. Meer dan tienduizend mensen maakten afgelopen zaterdag gebruik van de mogelijkheid om een kijkje te nemen in de ‘keuken' van het ziekenhuis. Tientallen afdelingen van het ETZ gooiden op drie locaties (twee in Tilburg en een in Waalwijk) de deuren open. Ze vertelden de enorme stroom geïnteresseerde bezoekers over onder meer 3D-prints voor chirurgie, hoe een MRI werkt en wat allemaal mogelijk is als het gaat over leren en werken in het ziekenhuis.

Op de locatie ETZ Elisabeth werden naar schatting zesduizend bezoekers ontvangen, ETZ TweeSteden kreeg vierduizend mensen op bezoek. Het ziekenhuis in Waalwijk had in totaal 1200 belangstellenden binnen. Vooral de operatiekamers en de gipskamers op de locaties konden op grote belangstelling rekenen, op het drukste moment stonden daar lange rijen bezoekers. Ook een bezoekje aan het Gamma Knife op locatie ETZ Elisabeth stond hoog op het 'to-do' lijstje van veel bezoekers. Op locatie ETZ TweeSteden lieten veel bezoekers een hartfilmpje of echo maken en een huidtest doen. Tijdens de open dag werd ook de nieuwe gevelbelettering in gebruik genomen, en werd de nieuwe campagne 'ETZ Buitengewoon' gelanceerd.

De operatiekamers konden op grote belangstelling rekenen.

Opsteker

"Geweldig om te zien hoe veel mensen belangstelling hebben voor wat wij hier dagelijks doen. Dat is erkenning voor de zesduizend collega’s die hier dag in, dag uit met liefde en inzet werken om het beste te doen voor onze patiënten", stelt een tevreden Anita Wydoodt, lid van de raad van bestuur van het ETZ. "En ook een mooie opsteker na het vervelende begin van de dag, toen bekend werd dat we de laatste plaats bezetten in de AD Top 100 van Nederlandse ziekenhuizen. Een lijst die gemaakt wordt op basis van prestatie-indicatoren die wij aanleveren bij de inspectie. Elk jaar wordt een andere keuze uit die indicatoren gemaakt, en de keuze van dit jaar is nadelig uitgevallen voor ons."

Goede zorg

Wydoodt: "We hebben het vermoeden dat de recente fusie invloed heeft gehad op kwaliteit van onze registratie over 2015, want daar gaat het hier over. We weten echter dat we hier goede zorg leveren, daar is geen twijfel over. Dat zeggen ook onze toezichthouders, samenwerkingspartners én patiënten. En tijdens de open dag kregen we ook spontaan van veel bezoekers daarvan de bevestiging. Geweldig dat onze patiënten zo tevreden zijn over het ETZ”.

De open dag bood een unieke kans om een ambulance van binnen te bekijken. Kinderen namen massaal deel aan de speurtochten die door locaties waren uitgezet.