ETZ verdient ‘roze lintje’ voor goede borstkankerzorg

4 juli 2016

Het mammateam van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) in Tilburg heeft het ‘roze lintje’ van BorstKankerVereniging Nederland (BVN) ontvangen. Dit keurmerk wordt toegekend aan ziekenhuizen die zich onderscheiden door patiëntgerichte borstkankerzorg.

 

beeldmerk roze lintje 2016
 
Borstkankervereniging Nederland (BVN) heeft de criteria van de Monitor Borstkankerzorg opnieuw aangescherpt. Het ETZ voldoet aan de normen die BVN stelt voor patiëntgerichte borstkankerzorg. Daarom is het ETZ weer beloond met het roze lintje. Via de Monitor zijn alle gegevens in te zien.

Het ETZ verdient het lintje omdat het ziekenhuis presteert conform alle verplichte criteria. Het beeldmerk van het roze lintje geeft symbolisch aan dat het ETZ voldoet aan de basiseisen van goede borstkankerzorg zoals BVN die stelt.

Mammapoli

De mammapoli van het ETZ (op locatie Elisabeth en TweeSteden) behandelt jaarlijks vele honderden nieuwe patiënten. De poli biedt een snel diagnostisch traject. In een ochtend krijgen patiënten een gesprek, lichamelijk onderzoek, mammografie (röntgenfoto van de borsten), echo en indien nodig een punctie. Hierdoor kunnen patiënten vaak dezelfde dag worden gerustgesteld. Bij een punctie is binnen een tot drie dagen een diagnose gesteld.

Bewijs

Patiënten kunnen vijf ochtenden per week op de mammapoli terecht. Alle patiënten worden snel en goed geholpen. De mammapoli is er voor alle borstproblemen. Dus ook voor vrouwen met goedaardige borstafwijkingen. Verpleegkundig specialist mammacare Manon Schriek: “We zijn blij en trots dat we aan de aangescherpte criteria van de Borstkankervereniging voldoen. Het lintje is voor patiënten een bewijs dat we in het ETZ goede zorg bieden”.

Keuzehulp

Het roze lintje is onderdeel van de Monitor Borstkankerzorg: een online keuzehulp met informatie over het zorgaanbod van ziekenhuizen en patiëntervaringen. Op de website van Borstkankervereniging Nederland is per regio zichtbaar of de ziekenhuizen voldoen aan de eisen voor goede borstkankerzorg.