Prachtig bedrag voor Guus Meeuwis Muziekids Studio

20 mei 2016

Een geldbedrag van 1.600 euro voor de Guus Meeuwis Muziekids Studio in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis. Dat haalden Kiwanis Club Tilburg en Kiwanis Club Tilburg Hooge Santleij op tijdens de Tilburgse Meimarkt. Op vrijdag 20 mei, de dag dat de studio twee jaar bestaat, werd de cheque feestelijk overhandigd.

Studioleider John Verbunt en Kiwanis-lid Joop Vullings snijden de slagroomtaart aan en vieren samen met de kinderen het tweejarig bestaan van de Guus Meeuwis Muziekids Studio in het ETZ. FOTO: Fotografie & Film ETZ
Studioleiders John Verbunt en Christel van der Bruggen zijn zeer verheugd met het aanzienlijke geldbedrag dat ter ere van het tweejarig bestaan van de Guus Meeuwis Muziekids Studio werd uitgereikt. “Het is een fantastisch bedrag dat we zeker goed kunnen gebruiken, bijvoorbeeld voor nieuwe muziekinstrumenten”, zegt Christel.

De studio op locatie ETZ Elisabeth vult zich al snel met enthousiaste kinderen die de tweede verjaardag van de studio mee willen vieren. Vrijwilligers pingelen op de gitaar en trommelen op het drumstel. De kinderen dartelen om John en Christel heen en brengen hun eigengemaakte kleurplaat mee om de studioleiders te feliciteren.

Startbedrag

“De Muziekids Studio is een prachtig initiatief”, vinden Joop Vullings en Peter Robben namens beide Kiwanis clubs. Kiwanis is een wereldwijde organisatie van vrijwilligers die zich sterk maakt voor kinderen en is georganiseerd in lokale clubs en netwerken, waaronder Kiwanis Club Tilburg en Kiwanis Club Tilburg Hooge Santleij.

De twee clubs hebben de handen ineengeslagen om het geld in te zamelen voor de studio. “Door muziek te maken, vergeten kinderen dat ze ziek zijn”, aldus Joop. “Daarom willen wij ze ook in de toekomst een warm hart toedragen en zien we de opbrengst van de Meimarkt als een startbedrag.”

Muziekids Studio

De Guus Meeuwis Muziekids Studio is een ruimte in het ziekenhuis waar zieke kinderen en hun broertjes en zusjes terecht kunnen om muziek te maken, als afleiding van het ziek zijn. Het team bestaat uit John, Christel en twaalf vrijwilligers. Kijk voor meer informatie op www.muziekids.nl.