Geestelijke Verzorging ETZ zoekt vrijwilligers

12 mei 2016

De Geestelijke Verzorging in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) zoekt enkele nieuwe vrijwilligers voor de zondagsviering op de locatie Elisabeth (Hilvarenbeekseweg 60). De viering vindt elke zondagochtend plaats, voor patiënten, hun naasten en andere belangstellenden. Er zijn zowel religieuze vieringen als vieringen met een algemeen, bezinnend karakter.

De Geestelijke Verzorging in het ETZ zoekt enkele nieuwe vrijwilligers voor de zondagsviering.

Vrijwilligers maken het mogelijk dat patiënten bij de vieringen aanwezig kunnen zijn. Ze nodigen (op zaterdagochtenden) patiënten uit; de meeste werkzaamheden zijn op zondagmorgen, onder meer begeleiden van patiënten en inrichten van de ruimte waar de viering plaatsvindt.

De vrijwilligers werken circa een keer per maand. Veel vrijwilligers komen echter vaker, omdat ze hun werk zinvol en dankbaar vinden. Zij vinden het prettig om op deze manier iets voor anderen te betekenen en zelf leuke contacten te hebben. Een van de vrijwilligers: ”Hoewel voor ons de patiënten centraal staan, heeft het mij zelf ook ontzettend veel gebracht. Van mooie verhalen tot inspirerende ontmoetingen met allerlei soorten mensen”.

Belangstellenden kunnen voor een oriënterend gesprek contact opnemen met geestelijk verzorger Ine Bertens, tel. (013) 302 52 51 (ma-do-vrij). E-mail: geestelijkeverzorging@etz.nl