Certificaat ‘Zorg voor Borstvoeding’ voor ETZ Elisabeth

29 december 2015

In 2009 kreeg het St. Elisabeth Ziekenhuis het certificaat ‘ Zorg voor Borstvoeding’ toegekend. Dit is een beloning voor de hoge kwaliteit van zorg voor moeder en kind met betrekking tot borstvoeding. De stichting ‘ Zorg voor borstvoeding’ heeft bekendgemaakt dat het certificaat wordt verlengd tot oktober 2019.
ETZ heeft een Certificaat 'Zorg voor Borstvoeding' gekregen.
Het certificaat ‘Zorg voor Borstvoeding’ wordt pas gegeven als uit het onderzoek blijkt dat de geboden zorg voldoet aan tien vuistregels. Dit zijn richtlijnen die zijn opgesteld door Unicef en World Health Organization (WHO). De vuistregels worden getoetst door bezoeken aan de betreffende zorginstelling. De stichting ‘ Zorg voor Borstvoeding’ kijkt bij de praktijktoets naar de begeleiding bij borstvoeding. De beoordelaars gebruiken hierbij internationaal ontwikkelde vragenlijsten. De criteria zijn in alle landen hetzelfde.

De stichting stelt vast dat ETZ Elisabeth onveranderd veel aandacht heeft voor borstvoeding. Dat blijkt onder meer uit de borstvoedingscijfers en de hoge mate waarin moeders borstvoeding geven bij ontslag uit het ziekenhuis. Omdat ETZ Elisabeth voldoet aan de internationaal gestelde criteria, is wederom het certificaat toegekend.