Nieuwe wachtruimte IC biedt meer comfort

8 september 2015

Meer licht, comfortabele fauteuils en lichtgevende koeien. De wachtkamer van de afdeling Intensive Care (IC) op de locatie St. Elisabeth is onlangs helemaal verbouwd. “Daardoor bieden we meer comfort aan familieleden en naasten van IC-patiënten, die hier soms vele uren in spanning doorbrengen.”

IC-medewerker Erica Bekers is een van de initiatiefnemers voor de verbouwing. “Door de renovatie van een aangrenzende ruimte werd het raam aan de achterkant van de IC-wachtkamer geblokkeerd. Daardoor was het continu erg donker in onze wachtruimte. Niet echt een prettige ruimte om lang te verblijven. Dat was natuurlijk niet helemaal de bedoeling.”

Kunstwerk

Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis heeft dat lichtprobleemprobleem rigoureus aangepakt en de wachtkamer volledig opgefrist. Onder meer het meubilair, het plafond en de verlichting zijn vervangen. En dat geblokkeerde raam dan? Daar hangt nu een groot oplichtend kunstwerk aan de wand; met een hoofdrol voor koeien die tevreden grazen in de wei.
De nieuwe wachtruimte bij de afdeling Intensive Care