Pluscertificaten Achmea voor ETZ

24 april 2015

Zorgverzekeraar Achmea heeft twee Pluscertificaten toegekend aan het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis. Het ziekenhuis levert volgens Achmea kwalitatief goede zorg bij de behandeling van een herseninfarct en bij kinderdiabetes. Achmea adviseert verzekerden naar ziekenhuizen met een Plus te gaan.

Het Pluscertificaat voor de behandeling van een herseninfarct is toegekend omdat het Elisabeth-TweeSteden aan een groot aantal kwaliteitseisen voldoet. Om in aanmerking te komen voor een Pluscertificaat moet het ziekenhuis ook voldoen aan de door Achmea gestelde voorwaarden aan patiëntveiligheid. Slechts 15 ziekenhuizen beschikken over het Achmea Pluscertificaat voor de behandeling van een herseninfarct.

Het Elisabeth-TweeSteden heeft van Achmea ook het Pluscertificaat voor de behandeling van diabetes bij kinderen ontvangen, omdat het ziekenhuis goed scoort op relevante indicatoren. Bovendien werkt het ziekenhuis met voldoende kinderdiabetesverpleegkundigen. In Nederland hebben 20 instellingen het Pluscertificaat voor kinderdiabeteszorg.