ETZ genomineerd voor Gastvrijheidzorg Award

15 april 2015

Meer dan 160 ziekenhuizen, verzorgings- en verpleeghuizen en GGZ-instellingen hebben dit jaar meegedaan aan het project Gastvrijheidszorg met Sterren. Een deskundige jury onder voorzitterschap van drs. Jenneke van Veen, oud-hoofdinspecteur IGZ Verpleging en Chronische Zorg, heeft de top 10 genomineerden vastgesteld voor de categorie Ziekenhuizen.

Genomineerde ziekenhuizenEen indruk van de nieuwe polikliniek op locatie TweeSteden Waalwijk.

De 10 genomineerden in de categorie Ziekenhuizen in alfabetische volgorde:

  • Albert Schweitzer ziekenhuis locatie Dordwijk in Dordrecht
  • Albert Schweitzer ziekenhuis locatie Zwijndrecht
  • Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis locatie St. Elisabeth in Tilburg
  • Máxima Medisch Centrum locatie Eindhoven
  • Máxima Medisch Centrum locatie Veldhoven
  • Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem
  • Wilhelmina Ziekenhuis Assen
  • Westfriesgasthuis in Hoorn
  • Ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen
  • Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede

Waarderingssyteem

Gastvrijheidszorg met Sterren is een waarderingssysteem voor de kwaliteit van de gastvrijheidszorg in zorginstellingen. Het doel is de kwaliteit van leven van cliënten en patiënten te verbeteren door het stimuleren van goede gastvrijheidszorg.

Tiende editie

astvrijheidszorg met Sterren beleeft dit jaar zijn tiende editie. In de beginjaren 2004 en 2006 stond voeding centraal in het project. Inmiddels omvat gastvrijheid meer dan alleen gezond en lekker eten en genieten van een goede maaltijd in een prettige ambiance. Bejegening en dienstverlening aan bewoners en patiënten zijn steeds meer een graadmeter geworden van hoe gastvrij een zorglocatie daadwerkelijk is.

Sterrengids

Zorgorganisaties die meedoen aan Gastvrijheidszorg met Sterren worden beoordeeld op gastvrijheid en afhankelijk van hun score krijgen ze sterren toebedeeld. De resultaten van de audits worden gebundeld in de Sterrengids Gastvrijheidszorg en worden gepubliceerd op de website www.zorgmetsterren.nl.