Symposium 'Mijn geloof en orgaandonatie'

3 maart 2015

Religieus en orgaandonor? Kan dat of kan dat niet?

Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis houdt donderdagavond 2 april een symposium over geloof en orgaandonatie. Deze gratis toegankelijke voorlichtingsavond vindt plaats in de aula op de locatie St. Elisabeth (Hilvarenbeekseweg 60 in Tilburg) en duurt van 18.30 tot 21.30 uur.

Het onderwerp ‘ geloof en orgaandonatie’ staat de laatste jaren steeds meer in de schijnwerpers. Ook zijn er veel vragen over. Mag je bijvoorbeeld als christen of moslim nu wel of niet je organen afstaan? Die vragen komen aan bod tijdens het symposium.

Sprekers

Tijdens deze informatieve avond vertellen meerdere sprekers over orgaandonatie en maken daarbij de link met de verschillende religies. Zo zal prof. Dr. J.J.G. Schmeets van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) nader ingaan op de harde cijfers over orgaandonatie en in hoeverre het geloof daarin een rol speelt. Dr. S. Ismail bespreekt daarbij het belang van interculturele communicatie. Tot slot zal Erwin J.O. Kompanje de ethische aspecten van orgaandonatie bespreken.

Iedereen die interesse heeft in het onderwerp is van harte welkom. Voor medisch geschoolden met een BIG-registratie is accreditatie aangevraagd. Meer informatie over het symposium en aanmelden kan via donatiecoordinator@elisabeth.nl.