Informatieavond over endometriose

25 februari 2015

Veel menstruatiepijn, vermoeidheid en bloedverlies?

De Endometriose Stichting en het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg houden woensdagavond 18 maart  een informatiebijeenkomst over endometriose. De gratis toegankelijke voorlichtingsavond vindt plaats op de locatie St. Elisabeth (Hilvarenbeekseweg 60) en duurt van 19.00 tot 21.00 uur.

Tijdens deze bijeenkomst gaat dr. Charlotte van Oirschot , gynaecoloog in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis, nader in op het ontstaan van endometriose en de klachten die de ziekte veroorzaakt. Hij bespreekt - in de Elisabeth van Thuringenkamer van het ziekenhuis - mogelijke behandelingen en de complexiteit van deze aandoening. Een ervaringsdeskundige van de Endometriose Stichting licht toe wat de stichting kan betekenen voor vrouwen met endometriose.

Chronische ziekte

Endometriose is een chronische ziekte die voorkomt bij vrouwen vanaf de vruchtbare leeftijd. Het is een aandoening waarbij baarmoederslijmvlies zich kan innestelen in de buikholte en in andere organen. Dit kan leiden tot pijnlijke menstruaties in combinatie met darmklachten, blaasklachten, seksuele problemen en vermoeidheid. De kwaliteit van het leven kan hierdoor drastisch minder worden. Deze aandoening kan tevens de kans op een zwangerschap ernstig verminderen. Er is nog geen genezing van deze ziekte mogelijk.
Meer informatie en aanmelden via: www.endometriose.nl