Groen vinkje voor goede stomazorg

6 februari 2015

Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis heeft een ‘groen vinkje' gekregen van de Stoma Zorgwijzer. Dit betekent dat het ziekenhuis voldoet aan de normen voor goede darm en urine stomazorg.

De Stoma Zorgwijzer laat zien welke stomazorg door de ziekenhuislocaties wordt aangeboden. En of ze voldoen aan de dertien minimale normen voor stomazorg. De informatie is bedoeld voor wie een stoma heeft of krijgt. De Stoma Zorgwijzer is er om informatie op te zoeken, om de zorg tussen ziekenhuizen te vergelijken en om te zien wat een stomadrager mag verwachten van de zorg in een ziekenhuis. De Stoma Zorgwijzer wordt jaarlijks geactualiseerd.

De Nederlandse Stomavereniging beoordeelt ieder jaar de informatie die ziekenhuizen aanleveren voor de Stoma Zorgwijzer. Als het ziekenhuis voldoet aan de minimale voorwaarden, ontvangt het ziekenhuis het groene vinkje voor goede stomazorg.

Voor meer informatie, zie de website van Zorgkaart Nederland.