Sandra van Strien
Verpleegkundig Specialist Gynaecologie: bekkenbodemproblematiek

Snel naar

Over mij

Na het afronden van de Havo wist ik eigenlijk niet zo goed welke richting ik op wilde, dus ben ik personeelsmanagement gaan studeren. Na een half jaar kwam ik erachter dat het economische aspect van het werk mij niet aansprak en ben ik een half jaar gaan werken in een verzorgingstehuis als hulp in de keuken en huishouding. Door het tussenliggende half jaar ben ik erachter gekomen dat ik graag in contact ben met mensen en het ‘zorgen’ voor bij mij past. De keuze om de opleiding tot verpleegkundige te gaan starten, was een vanzelfsprekend gevolg. 

Na het afstuderen ben ik als verpleegkundige gaan werken in een revalidatiesetting, waarin ik al snel tot de ontdekking kwam dat ik graag meer wilde betekenen voor de patiënt. De opleiding tot verpleegkundig specialist en daarmee tevens de overgang naar het werk in dit ziekenhuis, heeft mij én de patiënten al veel gebracht tot op heden. Het bieden van zowel de medische- als verpleegkundige zorg aan patiënten, heeft een meerwaarde voor de patiënt en brengt veel voldoening voor mij als zorgprofessional. De patiënt staat voor mij centraal, waarbij op de voorgrond staat dat je iedere patiënt behandelt zoals je zelf behandelt zou willen worden.

BIG-registratie: 99918513530

Aandachtsgebieden

Ik ben werkzaam binnen de gynaecologie als verpleegkundig specialist. Als verpleegkundig specialist heb ik een eigen spreekuur waarin ik patiënten zie met klachten van de bekkenbodem. Hierbij kan gedacht worden aan:

  • Een verzakking
  • Urineverlies
  • Klachten van de bekkenbodem na een bevalling
  • Meerdere klachten van de bekkenbodem waarbij extra aandacht vereist is
     

Studie & opleiding

  • 2010-2014 : Studie Bachelor of Nursing (HBO-V) aan de Avans Hogeschool te Breda
  • 2017-2019 Master Advanced Nursing Practice (MANP) aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen, te Nijmegen.

Lidmaatschappen

  • V&VN Lidmaatschap voor Verpleegkundig Specialisten (VS)
  • V&VN Lidmaatschap continentiezorg (CV&V)