Bekkenbodemzorg

Snel naar

Laatste update 28 april 2024

De bekkenbodem heeft een belangrijke functie in ons lichaam. Als de bekkenbodem niet goed werkt, kun je daar flink last van hebben. Bekkenbodemproblemen komen het meest voor bij vrouwen. Daarom kom je vaak terecht op de polikliniek Gynaecologie.

De bekkenbodem

De bekkenbodemspier ondersteunt de blaas, plasbuis, baarmoeder, vagina en darmen. Dat is de reden waarom er vaak meerdere zorgverleners betrokken zijn bij de zorg rondom aandoeningen van de bekkenbodem. Het kan dus zijn dat je onder behandeling bent bij een zorgverlener binnen de Gynaecologie, maar ook verwezen wordt naar een zorgverlener binnen Urologie of Chirurgie.

Bekkenbodemproblemen

Bekkenbodemproblemen kunnen voor veel belemmeringen zorgen in het dagelijks leven. Je onderneemt minder dan dat je eigenlijk zou willen of je voelt je ongemakkelijk in sommige situaties. Dat is vervelend en vooral heel erg jammer, want er is vaak een passende behandeling voor jouw problemen. Je huisarts kan je verwijzen voor de behandeling van verschillende klachten van de bekkenbodem:

Nadat de verwijzing binnen is, plannen we met jou een afspraak in en krijg je mogelijk ook een vragenlijst en/of plasdagboek meegestuurd. Die moet je invullen en meenemen naar de afspraak.

Behandelteam

Binnen het specialisme Bekkenbodem (Gynaecologie) kun je deze zorgverleners tegenkomen:

  • Gynaecoloog
  • Verpleegkundig Specialist
  • Continentieverpleegkundigen
  • Bekkenfysiotherapeuten

Onder het kopje behandelteam stellen de zorgverleners van de bekkenbodemzorg binnen de Gynaecologie zich voor.

Je kunt ook een afspraak krijgen bij een andere zorgverlener die gespecialiseerd is in bekkenbodemproblemen buiten de Gynaecologie:

Er vindt 1 keer in de 6 weken een gecombineerd spreekuur plaats met de uroloog en de gynaecoloog. Hier kom je alleen als je eerst al bij een andere zorgverlener bent geweest en er onderzoeken zijn gedaan.

De verschillende zorgverleners zetten hun specifieke kennis in om jouw persoonlijke situatie te bekijken. Indien nodig overleggen de zorgverleners met elkaar. Zo komen zij tot de diagnose en is duidelijk voor jou wat de juiste behandeling gaat zijn.

Meer informatie

Meer informatie vind je op:

Afdelingen

Zorgteam

Locaties

ETZ Elisabeth

Direct nummer
(013) 221 01 10

Route
15

ETZ TweeSteden

Direct nummer
(013) 221 01 10

Route
Poligebouw, Wachtruimte 2

ETZ Waalwijk

Direct nummer
(013) 221 01 10

Route
Wachtruimte 1, Nummer 8

Pagina delen?