Maud van Dongen
Physician Assistant Neurologie

Snel naar

Over mij

In 1994 heb ik de HBO-verpleegkunde afgerond aan de hogeschool van Breda waarna ik als verpleegkundige aan het werk ben gegaan op afdeling neurologie van Baronie ziekenhuis te Breda (tegenwoordig Amphia ziekenhuis) tot 2002.

In 2002 ben ik gaan werken als PACU-verpleegkundige in het ETZ te Tilburg.
In 2005 startte ik met de masteropleiding Physician Assistant binnen de anesthesie, specifiek op de POS-poli waar ik me bezig hield met screening van patiënten die een operatie moesten ondergaan.
In 2008 heb ik de opleiding tot Physician Assistant afgerond en heb tot 2018 gewerkt op de POS-poli.
In 2018 ben ik begonnen als Physician Assistant neurologie en houdt ik me bezig met de medische zorg en begeleiding van mensen met Multiple Sclerose.

Door de continuïteit die ik als Physician Assistant bied probeer ik een vast aanspreekpunt te zijn voor patiënten, specialisten, poli-assistenten en andere disciplines.

BIG-registratie: 49032835781

Aandachtsgebieden

  • Neurologie
  • Multiple Sclerose
  • Continuïteit van medische zorg binnen het MS-centrum Midden-Brabant

Wat doet een Physician Assistant?

Het beroep Physician Assistant ligt volledig in het medische domein. De PA is opgeleid om zelfstandig bepaalde taken van een arts over te nemen. Daarnaast voegt de PA iets toe, namelijk meer ruimte voor contact en informatie-uitwisseling met patiënten. Door de taak verdeling tussen artsen en PA’s kunnen meer patiënten geholpen worden en neemt de patiënttevredenheid toe. De PA wordt breed medisch opgeleid en verdiept zich in de gehele breedte van het specialisme waar hij/zij werkzaam is.

De PA wordt ingezet op taken die vergelijkbaar zijn met die van de arts in opleiding tot (medisch) specialist (AIOS): opname, polikliniek, zaalarts, poliklinische OK. De PA zet zich ook in om de kwaliteit en effectiviteit van de zorg te verhogen, mede dankzij een grotere continuïteit van kennis en ervaring in vergelijking met bijvoorbeeld de (vaak tijdelijke) AIOS. De taken van de PA’s worden in de praktijk met de samenwerkende geneeskundig specialist nader bepaald.Het beroep Physician Assistant ligt volledig in het medische domein. De PA is opgeleid om zelfstandig bepaalde taken van een arts over te nemen. Daarnaast voegt de PA iets toe, namelijk meer ruimte voor contact en informatie-uitwisseling met patiënten. Door de taakverdeling tussen artsen en PA’s kunnen meer patiënten geholpen worden en neemt de patiënttevredenheid toe. De PA wordt breed medisch opgeleid en verdiept zich in de gehele breedte van het specialisme waar hij/zij werkzaam is. De PA wordt ingezet op taken die vergelijkbaar zijn met die van de arts in opleiding tot (medisch) specialist (AIOS): opname, polikliniek, zaalarts, poliklinische OK. De PA zet zich ook in om de kwaliteit en effectiviteit van de zorg te verhogen, mede dankzij een grotere continuïteit van kennis en ervaring in vergelijking met bijvoorbeeld de (vaak tijdelijke) AIOS. De taken van PA’s worden in de praktijk met de samenwerkende geneeskundig specialist nader bepaald.Het beroep Physician Assistant ligt volledig in het medische domein. De PA is opgeleid om zelfstandig bepaalde taken van een arts over te nemen. Daarnaast voegt de PA iets toe, namelijk meer ruimte voor contact en informatie-uitwisseling met patiënten. Door de taakverdeling tussen artsen en PA’s kunnen meer patiënten geholpen worden en neemt de patiënttevredenheid toe. De PA wordt breed medisch opgeleid en verdiept zich in de gehele breedte van het specialisme waar hij/zij werkzaam is. De PA wordt ingezet op taken die vergelijkbaar zijn met die van de arts in opleiding tot (medisch) specialist (AIOS): opname, polikliniek, zaalarts, poliklinische OK. De PA zet zich ook in om de kwaliteit en effectiviteit van de zorg te verhogen, mede dankzij een grotere continuïteit van kennis en ervaring in vergelijking met bijvoorbeeld de (vaak tijdelijke) AIOS. De taken van PA’s worden in de praktijk met de samenwerkende geneeskundig specialist nader bepaald.

Studie & opleiding

  • 2005-2008       Master Physician Assistant – HAN University of Applied Sciences Nijmegen
  • 2003                 PACU verpleegkundige – Hogeschool Enschede
  • 2000                 opleiding Neurologie Verpleegkundige – Hogeschool Nijmegen
  • 1991-1994      HBO-verpleegkunde- Hogeschool Breda
  • 1988-1991      MDGO-verpleegkunde- Triborgh college Tilburg

Lidmaatschappen

  • NAPA