G. Bosman
Anesthesioloog-intensivist

Snel naar

Over mij

Mijn moederberoep is anesthesioloog. Vóór het jaar 2005 werkte ik in deze functie zowel op de OK als op de Intensive Care (IC). In 2005 veranderde dit door een nieuwe richtlijn. Om op een IC te mogen werken, moest je vanaf dat moment een opleiding tot intensivist volgen. Omdat ik het werk op de IC boeiender vind, ben ik twee jaar in opleiding gegaan in Nijmegen.

Ethische vraagstukken

Op de OK werken is ook leuk, maar daar ben en blijf je ondersteunend aan een chirurg. Op de IC daarentegen ben ik meer diagnostisch bezig en ben ik met mijn team van collega’s bij de gehele behandeling betrokken. Bovendien heb ik op de IC ook te maken met ethische vraagstukken rondom de patiënt en de begeleiding van de familie.

Ernstige infecties

Omdat de post-operatieve patiënten die een nachtje bewaakt moeten blijven steeds meer verschuiven richting de anesthesioloog, zie ik op de IC vooral de hele zieke patiënten. Dat vind ik uitdagend en boeiend. Vooral beademing en ernstige infecties hebben mijn interesse. Infecties vind ik interessant omdat deze ontzettend veel doen met de functie van andere organen zoals hart, longen en nieren en op zich wel goed behandelbaar zijn.

BIG-registratie: 29020194201

Specialismen