dr. G.J. Noordergraaf
Anesthesioloog

Snel naar

Over mij

Na mijn opleiding Geneeskunde in Utrecht ben ik in Utrecht en Leuven opgeleid tot anesthesioloog. Sinds 1999 werk ik in het ETZ. Mijn aandachtsgebied is acute zorg, reanimatie en onderzoek daarnaar. Ik ben onder meer voorzitter van de reanimatiecommissie en coördinator van het rapid response team (RRT) van het ETZ. 

Als anesthesioloog is het mijn taak om een goed georganiseerd, weloverwogen plan te maken, zodat de patiënt zo min mogelijk last heeft van de ingreep en zo goed mogelijk uit een anesthesie komt. Juist in een acute fase kan ik het verschil maken, waardoor een patiënt snel herstelt en terug naar huis kan. Ook het aanpassen van een plan of het zorgvuldig reageren op een onverwachte wending horen daarbij.

In het contact met patiënten vind ik met name openheid, eerlijkheid en begrip belangrijk. Ik hecht er waarde aan om voorafgaand aan de ingreep met patiënten te praten over hun verwachtingen. 

Leren van ervaringen 

De afdeling Anesthesiologie in het ETZ heeft een samenwerking met Defensie. Als Overste voor Defensie ben ik uitgezonden naar onder meer Afghanistan, Irak en Congo. Die uitzendingen helpen ons de zorg in het ziekenhuis beter te structureren. Het trauma-opvangteam is in mede gestructureerd naar aanleiding van ervaringen in Afghanistan. En met resultaat: onze traumaopvang wordt hoog gewaardeerd. 

Onderwijs

De combinatie van patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs is mijn ambitie. Ik ben betrokken bij diverse nationale en internationale organisaties binnen de acute zorg, waaronder de European Resuscitation Council en de Amerikaanse Heart Association. Daarnaast ben ik opleider van de afdeling Anesthesiologie in het ETZ en directeur van een aantal acute zorg-gerelateerde cursussen. Ook ben ik lid van de klachtenonderzoekscommissie van het ETZ.

BIG-registratie: 59035633901

Aandachtsgebieden

  • De vitaal bedreigde patiënt, reanimatie en onderzoek naar reanimatie
  • CRM, teamwork
  • Onderwijs, al dan niet in de acute zorg
  • Innovatieprocessen in en met de zorg