Vorige week was de landelijke week van Goede Zorg Proef Je. Van maandag 24 t/m vrijdag 28 november organiseerden we in het ETZ een aantal activiteiten voor medewerkers, waaronder een kijkje in de centrale keukens met proeverij én we startten met het bekendmaken van en werken volgens ons vernieuwde voedingsconcept voor patiënten: ‘Eten voor jou’.
Collega’s lieten zich verrassen in de personeelsrestaurants. Bij de saladebar vonden ze de hele week eten dat niet alleen gezond, maar ook smaakvol is en er aantrekkelijk uit ziet. Ook werd een nieuw gerecht én een nieuw broodje van de dag gepresenteerd. Alles volgens de schijf van vijf. Op donderdag kregen collega’s de kans om – letterlijk – een kijkje in de centrale keukens te nemen en heerlijke gezonde hapjes te proeven. Onze koks hadden hapjes gemaakt uit het menu voor patiënten. De rondleiding is goed bezocht! Een van de reacties: “Heerlijk geproefd! De pulled chicken was de grote favoriet. Leuk om eens een kijkje te kunnen nemen. Bedankt!”
De tekst gaat verder onder de foto.

In het personeelsrestaurant van het ETZ bereiden ze een gezond gerecht.
Eten voor jou: samen voor herstel en welzijn
Vorige week maakten we ook ons vernieuwde voedingsconcept voor patiënten bekend. Onze ambitie: Elke maaltijd is een positieve beleving die bijdraagt aan herstel. In het ETZ geloven we namelijk dat zorg verder gaat dan de medische behandeling alleen. Een gastvrije omgeving, gezonde voeding en persoonlijke aandacht dragen ook bij aan het herstel en welzijn van patiënten. Daarom zetten we ons dagelijks in om van eten en drinken een positieve beleving te maken. Met het concept Eten voor jou bieden we drie hoofdmaaltijden en drie tussendoortjes per dag, zorgvuldig bereid in onze eigen keuken. De samenwerking tussen koks, diëtisten en zorgassistenten zorgt voor maaltijden die niet alleen voedzaam zijn, maar ook aantrekkelijk en lekker. We koken puur en ambachtelijk, zonder pakjes en zakjes, met seizoensgebonden producten en volgens de richtlijnen van de Schijf van Vijf.
“Elke maaltijd is een positieve beleving die bijdraagt aan herstel.”
Mariëlle van Doorn, hoofd Hospitality, vertelt: “Puur en gezond, beweging, duurzaamheid en gastvrijheid zijn dé elementen waar wij ons op focussen. Ze zorgen ervoor dat elke maaltijd een positieve beleving is voor de patiënt. We willen dat al onze collega’s hier bij helpen. Daarom organiseren we activiteiten die gericht zijn op leren werken met dit concept, denk aan trainingen voor zorgassistenten; de collega’s die samen met patiënten de maaltijdkeuze maken en het eten ook uitdelen. Samen kunnen we er voor zorgen dat patiënten het concept leren kennen, begrijpen én omarmen.”
De tekst gaat verder onder de foto.

De centrale keuken geeft een proeverij van het voedingsconcept voor patiënten.
Week van Goede Zorg Proef Je
De week van Goede Zorg Proef Je is een week waarin ziekenhuizen en zorginstellingen uit het hele land extra aandacht schenken aan hun inzet voor een gezond en duurzaam voedingsaanbod. We staan in deze week stil bij de ambitie uit het Nationaal Preventieakkoord: in 2025 heeft minstens 50% van de ziekenhuizen een gezond voedingsaanbod, en in 2030 alle ziekenhuizen.