'Je moet ook zorgzaam en bereidwillig zijn'

Twan is coördinator voeding bij het ETZ. In de keuken zorgt hij ervoor dat alles zo soepel mogelijk verloopt. “Hierbij stuur ik aan op verschillende punten zoals de spoelkeuken, schoonmaak, portionering en productie. Er is de afgelopen tijd in hoog tempo veel veranderd waardoor deze baan veel afwisselender en interessanter is geworden. Er zijn veel nieuwe projecten om het ziekenhuis te verbeteren, waarbij ik een prominente rol mag spelen."

Twan van der Heijden, coördinator voeding en eerste kok
Twan van der Heijden, coördinator voeding en eerste kok

Schakelen

"We werken met een klein team. Per dag staan er zo’n twintig personen in keuken om te zorgen dat alle patiënten goed, maar vooral verantwoord kunnen eten en drinken. Dat betekent wel dat we sneller moeten schakelen als het druk is. Ik stuur aan waar nodig en controleer of alles loopt zoals het moet. Dat is een verantwoordelijke taak die ik met veel plezier uitvoer. De afwisseling in mijn werk is wat mijn dag maakt. Hierdoor kan ik me focussen op nieuwe taken waardoor ik iedere dag iets nieuws leer."

Vernieuwend

"Ondanks dat mijn werk de laatste tijd zo is veranderd, vind ik het belangrijk om met de tijd mee te gaan. Het mooie aan het ETZ vind ik dat het ziekenhuis er echt de schouders onder zet om vernieuwend te zijn. We zijn volop bezig om ons op het gebied van eten en drinken te onderscheiden van andere ziekenhuizen. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat individuele voeding voor de patiënt van grote invloed is op het herstel. Ik ben vooral onder de indruk van de patiëntgerichte maaltijden, waarbij we voeding, medicatie en beweging op elkaar gaan afstemmen."