Vaatchirurgie

ETZ Elisabeth
Direct nummer
(013) 221 01 20
Route
60

ETZ Waalwijk
Direct nummer
(013) 221 01 20
Route
6

Vaatchirurgie is een medisch specialisme dat zich bezighoudt met de behandeling van bloedvaten. Onze vaatchirurgen behandelen patiënten met vernauwingen, afsluitingen en verwijdingen van bloedvaten.

De behandeling van vaatziekten kan met medicijnen, aanpassen van een leefwijze, endovasculair (o.a. dotterbehandeling) of operatief (o.a. bypass, verhelpen van een aneurysma) zijn. Ook een combinatie van deze vier behandelwijzen is mogelijk.

Vaatziekten zijn vaak het gevolg van meerdere gezondheidsproblemen (hoge bloeddruk, overgewicht, suikerziekte). Daarom is de behandeling gericht op alle oorzaken van uw vaatziekte een afspraak op de polikliniek legt de chirurg het behandelplan aan u voor en bepaalt met u de uitvoering.

Operaties vinden plaats op ETZ Elisabeth. Poliklinisch kunt u terecht op ETZ Waalwijk of ETZ Elisabeth. Daarnaast vinden er operaties aan de spataderen plaats in het Spatadercentrum Brabant.

Spatadercentrum

In het Spatadercentrum Brabant werken onze ervaren vaatchirurgen, dermatologen, physician assistants en gespecialiseerd verpleegkundigen met de nieuwste behandeltechnieken. Of jouw klachten nu medisch of cosmetisch van aard zijn: je kunt bij ons terecht voor de behandeling van alle soorten spataderen.

Het vaatchirurgisch team bestaat naast vaatchirurgen uit physician assistants, verpleegkundig specialisten, (wond)verpleegkundigen, functielaboranten, interventieradiologen, radiologielaboranten en psychologen. In dit behandelteam werken we nauw samen waardoor we informatie en behandeling zorgvuldig op elkaar kunnen afstemmen.

M.K. Dinkelman

Vaatchirurg

Vaatchirurg met bijzondere aandacht voor endovasculaire behandelingen. Kwaliteit, innovatie en bovenal patiëntveiligheid!

W.M. de Fijter

Vaatchirurg en longchirurg

Opgeleid tot algemeen chirurg. Daarna opleiding en focus op vaat- en longchirurgie.

dr. J.M.M. Heyligers

Vaatchirurg

Vaatchirurgie is een passie voor mij. Het is mijn verantwoordelijkheid om duidelijk te zijn en de patiënt goed te informeren. Met 100% toewijding.

Prof. dr. P.W.H.E. Vriens

Vaatchirurg en chirurg bij kinderen

We hebben een sterk team waar wetenschappelijk onderzoek, innovatie, ontwikkeling en opleiding hoog in het vaandel staan, met aandacht voor kwaliteit van leven.

Verpleegkundig specialisten

Koen van Hees

Verpleegkundig specialist vaatchirurgie

Als verpleegkundig specialist vaatchirurgie streef ik naar de beste kwaliteit van zorg voor de vaatchirurgische patiënt, zowel op medisch als verpleegkundig gebied.