Spatadercentrum Brabant

Spatadercentrum Brabant

In het Spatadercentrum Brabant werken onze ervaren vaatchirurgen, dermatologen, physician assistants en gespecialiseerd verpleegkundigen met de nieuwste behandeltechnieken. Of jouw klachten nu medisch of cosmetisch van aard zijn: je kunt bij ons terecht voor de behandeling van alle soorten spataderen.

Ook de behandeling aan twee benen tegelijkertijd is mogelijk. Met een duplex-onderzoek en een inventarisatie van je klachten stelt een van onze specialisten het best passende behandelplan voor jou op. Samen met speciaal opgeleide zorgprofessionals zorgen wij voor een optimale behandeling van jouw spataderen. Onze spataderzorg is gekeurd met het Vaatkeurmerk sinds 2012.

Wekelijks zijn er spataderspreekuren in het ETZ Elisabeth. Ook is er wekelijks intake in het ETZ Waalwijk. Eventuele behandelingen vinden plaats in het ETZ Elisabeth of ETZ Waalwijk.

Open de film Spataderbehandeling met laser EVLT in YouTube

Wat zijn spataderen?

Spataderen (varices) zijn uitgezette niet goed werkende aderen, die met name voorkomen in de benen. In de aderen in de benen zitten kleppen die ervoor zorgen dat het bloed dat door de slagaderen van het hart naar de benen wordt gepompt, weer terug kan stromen naar het hart.

Als deze kleppen niet goed werken, kan het bloed niet goed meer worden teruggepompt naar het hart en zakt weer terug in de benen. Hierdoor raken de aderen in het been gestuwd en wordt de druk in de aderen zo groot dat na verloop van tijd spataderen ontstaan.

Lees meer over spataderen.

Verzekering en vergoeding

Per 1 januari 2012 worden niet meer alle behandelingen vergoed. Het maken van een eerste afspraak en bijbehorend onderzoek worden wel vergoed door uw ziektekostenverzekeraar (als de huisarts een verwijzing heeft aangevraagd). Afhankelijk van het eigen risico moet je een deel van de kosten zelf betalen. Als de chirurg of dermatoloog besluit om een operatieve behandeling uit te voeren, dan wordt die in principe vergoed door de ziektekostenverzekeraar.

De diagnostiek en behandeling van varices is medisch noodzakelijk en behoort tot de te verzekeren zorg, als voldaan wordt aan de volgende cumulatieve indicatiecriteria (Zorginstituut Nederland):

 • Er is sprake van significante klachten en/of symptomen, passend bij veneuze ziekte, én
 • de volgende bevindingen bij Duplex-onderzoek:
  • axiale staminsufficiëntie (een verstopping van de stamader): reflux (terugvloeiend bloed) over een aaneengesloten lang traject, én
  • inclusief de crosse (de uitmonding in de stamader), én
  • een refluxduur van ten minste 0,5 seconde, én
  • een diameter van de spatader van ten minste 3 mm doorsnede.

Een (aanvullende) sclerocompressiebehandeling moet je altijd zelf betalen. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van het feit of er een operatieve behandeling aan vooraf is gegaan.

Prijslijst

Hieronder vind je een overzicht met een richtlijn van de gehanteerde prijzen. Deze prijzen zijn zogenaamde ‘passantenprijzen’: de onverzekerde prijs. Elke zorgverzekeraar hanteert een eigen prijs, maar dat zal niet veel afwijken van onderstaande. Wil je exact weten wat je zou moeten betalen, kun je contact opnemen met afdeling Facturatie van het ETZ: (013) 465 52 29.
 

Prijslijst spataderbehandeling
Eerste consult inclusief duplex €480,83
Endoveneus:
 • 1 stamvene                          
 • 2 stamvenen                         
 • 3 of meer stamvenen            
 
€ 1203,06
€ 1728,25
€ 2419,49
Operatief:
 • 1 stamvene                           
 • 2 stamvenen
 • 3 of meer stamvenen             
 
€ 1003,06
€ 1374,11
€ 1604,78
Sclerocompressietherapie:
 • Als vervolg op één van bovenstaande behandelingen (mits binnen 6 weken)
 • Indien alleen deze behandeling
 
€80
 
€300,40

 

Afspraak of contact

Heb je spataderen en wil je daarvoor behandeld worden, adviseren wij je jouw huisarts om een verwijzing te vragen, zodat wij contact met jou kunnen opnemen. Heb je vragen over je geplande afspraak en/of behandeling, neem dan contact op met ons. Bovenaan deze pagina vind je onze contactgegevens.

W.M. de Fijter

Vaatchirurg en longchirurg

Opgeleid tot algemeen chirurg. Daarna opleiding en focus op vaat- en longchirurgie.

M.K. Dinkelman

Vaatchirurg

Vaatchirurg met bijzondere aandacht voor endovasculaire behandelingen. Kwaliteit, innovatie en bovenal patiëntveiligheid!

dr. J.M.M. Heyligers

Vaatchirurg

Vaatchirurgie is een passie voor mij. Het is mijn verantwoordelijkheid om duidelijk te zijn en de patiënt goed te informeren. Met 100% toewijding.

dr. P.W.H.E. Vriens

Vaatchirurg en chirurg bij kinderen

dr. M.C.A. Polderman

Dermatoloog

Een dermatologische aandoening is zichtbaar voor de omgeving. Dit kan heel belastend zijn voor de patiënt.

R. Stokmans

Chirurg, vaatchirurg (fellow)

Chirurg en vaatchirurg met bijzondere interesse in endovasculaire behandelingen en centraal veneuze toegang. Kwaliteit, innovatie en veiligheid voorop. In een team professionals met toewijding…