Geestelijke Verzorging ETZ zoekt vrijwilligers

7 juli 2023

De Geestelijke Verzorging in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) zoekt enkele nieuwe vrijwilligers voor in het weekend op de locatie Elisabeth (Hilvarenbeekseweg 60).

Wat ga je doen?

Vrijwilligers zorgen ervoor dat patiënten op zondag de communie aan het bed kunnen ontvangen. Op zaterdagochtend vragen enkele vrijwilligers aan de patiënten of ze dat zouden willen. Op zondagochtend gaan een of twee vrijwilligers met de communie naar de patiënten toe die de communie willen ontvangen.

De vrijwilligers werken ongeveer een tot twee keer per maand. Veel vrijwilligers komen vaker, omdat ze hun werk zinvol en dankbaar vinden. Zij vinden het prettig om op deze manier iets voor anderen te betekenen en zelf leuke contacten te hebben. Een van de vrijwilligers: ”Hoewel voor ons de patiënten centraal staan, heeft het mij zelf ook ontzettend veel gebracht. Van mooie verhalen tot inspirerende ontmoetingen met allerlei soorten mensen”.

We zoeken mensen die de huidige groep van enthousiaste vrijwilligers willen komen ondersteunen.

Aanmelden

Belangstellenden kunnen voor een oriënterend gesprek contact opnemen met geestelijk verzorger Miranda Vroon-van Vugt. Zij is te bereiken op (013) 221 60 63 of via geestelijkeverzorging@etz.nl (ma-di-do-vrij).

Geestelijke Verzorging ETZ zoekt vrijwilligers