Donatie Kleine IJsbeer-prentenboeken aan Fam

24 mei 2023

In een hartverwarmende geste heeft Marlous Mutsaers van boekhandel Gianotten Mutsaers acht dozen vol prentenboeken van de geliefde auteur Hans de Beer geschonken aan Fam, Geboortezorg en Kindergeneeskunde in het ETZ. De boeken werden persoonlijk overhandigd aan kinderverpleegkundige Ashley de Bruijn.

Elke doos bevat 28 exemplaren van het populaire boek 'Kleine IJsbeer, een ijsbeer in de tropen', een tijdloos verhaal dat jonge lezers meeneemt op avontuur met de schattige ijsbeer Lars. De gulle donatie van een anonieme weldoener werd dankbaar in ontvangst genomen en zal bijdragen aan het stimuleren van leesplezier en verbeeldingskracht bij de jonge patiëntjes.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Donatie Kleine IJsbeer-prentenboeken aan Fam
Donatie Kleine IJsbeer-prentenboeken aan Fam.

De boeken worden over de verschillende afdelingen binnen Fam verdeeld. Een deel zal beschikbaar zijn op de polikliniek, waar kinderen tijdens hun afspraken kunnen genieten van de verhalen van Kleine IJsbeer. Daarnaast zullen de boeken ook te vinden zijn op de verpleegafdeling, waar ze als een bron van afleiding en troost zullen dienen voor de kinderen tijdens hun verblijf. Bovendien worden er boeken gereserveerd voor de broertjes en zusjes van pasgeboren baby's, zodat zij ook kunnen genieten van deze geliefde verhalen.
De donatie van de Kleine IJsbeer-prentenboeken via een weldoener weerspiegelt de betrokkenheid van boekhandel Gianotten Mutsaers bij de gemeenschap en haar inzet voor het bevorderen van leesplezier onder kinderen.