ETZ haalt samen met TU/e grote NWO subsidie binnen

17 april 2023

Het ETZ heeft samen met Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) een grote subsidie binnengehaald bij de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Neurochirurg Geert-Jan Rutten van het ETZ diende samen met professor Luc Florack van TU/e de subsidieaanvraag in.

Met deze subsidie ​​willen de partijen onderzoeken hoe ze de MRI-technologie kunnen blijven ontwikkelen om zo hersenbanen in kaart te brengen. Dit is cruciaal voor een optimale planning van de behandeling van hersentumoren en andere ziektes. Zoals de ziekte van Parkinson. Om die reden hebben wetenschappers en klinische experts hun krachten gebundeld. Het ETZ speelt daarbij een belangrijke rol als hoofdcentrum voor het klinisch onderzoek. In het ETZ worden neurochirurg Hilko Ardon, neurochirurg Bart Brouwers en neuroloog Thies van Asseldonk betrokken bij de validatiestudies.

Tekst gaat verder onder de foto.

Neurochirurg Geert-Jan Rutten.Neurochirurg Geert-Jan Rutten.

Betere operaties

Het overkoepelende doel van het onderzoek is om uiteindelijk effectievere operaties met minder bijwerkingen mogelijk te maken. Zo hoeven patiënten minder lang in het ziekenhuis te blijven en zijn ze weer sneller fit en gezond om deel te nemen aan de maatschappij. In totaal is er een bedrag van 1,7 miljoen euro opgehaald voor het onderzoek.

Zie ook het bericht op de site van TU/e.