CVB biedt beste persoonlijke zorg bij kinderwens

14 april 2023

“Zes jaar vol teleurstellingen en grote onzekerheid of we ooit ouders konden worden. We zochten hulp in het ETZ bij Centrum Voortplanting Brabant (CVB). Op het moment dat we in behandeling kwamen, voelden we meteen een goede klik en een enorme motivatie om ons te helpen. In deze moeilijke tijd gaf deze motivatie ons weer de kracht om door te zetten. Nu zijn we trotste ouders van een prachtige dochter.” Zo vertelt een patiënt die door het CVB nu een gelukkige ouder is.

“De vriendelijkheid, discretie, het begrip en het meedenken zorgden steeds weer voor een positief gevoel. Erg knap en bijzonder, aangezien het niet altijd goed nieuws was. De kracht en positiviteit helpen heel erg in deze onzekere tijd. De gesprekken zijn open en eerlijk. Altijd vol begrip voor ons, onze situatie en onze wensen. Het CVB gaf aan dat het ons traject was, waar zij hulp bij bieden. Dit respect en oog voor onze persoonlijke situatie vinden wij enorm bijzonder en prettig.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Team CVBTeam CVB met v.l.n.r. Linda van den Broek (organisatorisch hoofd), Yvonne Wurth (klinisch embryoloog), Ilse van Rooij (gynaecoloog), Astrid Monnée (beleidsmedewerker kwaliteit & veiligheid), Dimitri Consten (klinisch embryoloog) en Jesper Smeenk (gynaecoloog).

Het CVB helpt iedereen die te maken heeft met vruchtbaarheidsproblemen. Als zwanger worden niet vanzelfsprekend is, kan dit verschillende redenen hebben. Het CVB ondersteunt door antwoorden te vinden op vragen en naar patiënten te luisteren.

Trots

De positieve ervaringen van patiënten zijn nogmaals bevestigd door het wederom behalen van het ISO-certificaat. Het CVB is opnieuw door keuringsinstituut Kiwa ISO 9001/15189 gecertificeerd. De Kiwa-auditoren gaven tijdens de audit veel complimenten voor het continu bieden van uitstekende fertiliteitszorg.

De auditoren constateren dat de medewerkers van het CVB voortdurend werken aan verbetering, waarbij de patiënten centraal staan. Het betreft een internationale accreditatie. Patiënten en (huis)artsen kunnen er dus op vertrouwen dat de diensten van het CVB van uitstekende kwaliteit zijn en dat alle werkzaamheden professioneel worden uitgevoerd.

Meer kwaliteitsbeoordelingen

Vanuit de NVOG (Nederlandse Vereniging Obstetrie en Gynaecologie) is in het ETZ de vakgroep Gynaecologie/Obstetrie onlangs beoordeeld op kwaliteit. Tijdens dit bezoek heeft het CVB het maximale aantal van 5 sterren ontvangen voor de wijze waarop de fertiliteitszorg is vormgegeven.

Om de geboden zorg meer specifiek te beoordelen heeft ook de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) een toezichtbezoek gebracht aan het laboratorium van het CVB. Doel van dit bezoek was te beoordelen of de orgaanbank voldoet aan de voorwaarden zoals die in de Wet veiligheid en kwaliteit lichaamsmateriaal (Wvkl) gesteld zijn. De inspecteurs van de IGJ hebben tijdens hun bezoek een gastvrije ontvangst en openhartige sfeer ervaren. In de rapportage is een aantal kleine, met name administratieve verbeterpunten vastgesteld. Deze worden op korte termijnactief opgepakt.

Wil je meer informatie over de zorg van het CVB? Kijk op www.infocvb.nl