De parkeertaxi ETZ rijdt weer op volle toeren

22 december 2022

De eerste passagiers op locatie Elisabeth zijn inmiddels alweer opgehaald of afgezet. Na twee coronajaren waarin de taxi op stalling bleef, bleek dat deze niet meer goed werkte. Een nieuwe, grotere Parkeertaxi werd besteld. Op 1 december werd het nieuwe wagentje officieel in gebruik genomen op het parkeerterrein.

“De vrijwillige chauffeurs zijn erg met de patiënten begaan. Ze zijn dan ook erg blij dat ze eindelijk weer hun ritten kunnen maken,” zegt vrijwilligerscoördinator Annelies. In de taxi is plaats voor 7 personen. Voor passagiers met een rollator kunnen de achterste bankjes opgeklapt worden. De Parkeertaxi volgt een vaste ronde, maar voor wie slecht ter been is kan er omgereden worden. Vrijwilligerscoördinator Will: “Onze vrijwilligers laten niemand in de kou staan”.

Parkeertaxirijbewijs

Omdat het wagentje er totaal anders uitziet dan zijn voorganger, hebben alle chauffeurs moeten oefenen. Na het correct voltooien van het parcours kregen ze allemaal een ‘Parkeertaxirijbewijs’. Daarbij werd ook de knop voor de verwarmde chauffeursstoel uitvoerig getest, zelfs tot op het punt dat iemand een wel erg warm zitvlak kreeg.

Gratis service

Met de Parkeertaxi worden patiënten en bezoekers gratis naar de hoofdingang van locatie Elisabeth gebracht. Uiteraard is een ritje terug naar de auto ook mogelijk. Steek je hand van maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 en 16:30 uur op om in te stappen.

De vrijwillige chauffeurs zijn erg met de patiënten begaan
De vrijwillige chauffeurs zijn erg met de patiënten begaan.