ETZ zoekt bouwcombinatie voor nieuw acuut centrum en kliniek

20 december 2022

Het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) in Tilburg wordt de komende 30 jaar vernieuwd. Fasegewijs verrijzen vanaf 2026 aan de achterzijde van ETZ Elisabeth diverse nieuwe gebouwen. Het ziekenhuis is op zoek naar uitvoerende partijen voor het realiseren van deze nieuwbouwplannen.

Het ziekenhuis zoekt partners die samenwerken in een bouwcombinatie voor het gehele werk; het bouwkundige én het installatietechnische gedeelte. “We gaan graag in gesprek met bedrijven die ervaring hebben met de (ver)bouw van ziekenhuizen en over goede referenties beschikken. Ondernemingen die staan voor wat ze zeggen”, zegt Wessel Griffioen, manager Vastgoed & Nieuwbouw.

Tekst gaat verder onder de foto

Deze impressie laat zien hoe de nieuwbouw aan de achter­zijde van ETZ Elisabeth via een gang verbonden kan worden met het bestaande gebouw.
Deze impressie laat zien hoe de nieuwbouw aan de achter­zijde van ETZ Elisabeth via een gang verbonden kan worden met het bestaande gebouw.

Nieuwbouw

In 2026 worden bij ETZ Elisabeth een acuut centrum voor alle spoedzorg en een nieuw kliniekgebouw met ruim 80 verpleegbedden in gebruik genomen. Voor het eerste deel van deze nieuwbouw is de V.O. fase afgerond en is gestart met de D.O. fase. Het ETZ werkt daarin samen met diverse adviseurs om te komen tot een toekomstbestendig, maar vooral goed uitvoerbaar en financieel haalbaar ontwerp.

Selectie uitvoeringspartners

Het ETZ start nu het proces voor de selectie van uitvoeringspartners en kiest er bewust voor om hen in een vroegtijdig stadium te betrekken.

Het ETZ zoekt een bouwcombinatie die: 

  • Ruime ervaring heeft met ziekenhuisbouw in de afgelopen 5 jaar
  • Een minimale gezamenlijke omzetwaarde heeft van circa 150 miljoen per jaar
  • Een verantwoordelijk aanspreekpunt is voor het ETZ
  • Een stevige interne organisatie biedt
  • Een deskundige en vernieuwende bijdrage levert aan het ontwerp en de realisatie van ons ziekenhuis

Het ETZ is niet (Europees) aanbesteding plichtig, daarom is dit de enige kennisgeving.

Geïnteresseerd?

De inschrijving is inmiddels gesloten.

Meer informatie

Zie ook: Nieuwbouw - Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (etz.nl)