Afspraak op de poli? 1 begeleider mag

30 september 2021

Sinds 25 september is het in Nederland niet meer verplicht om 1,5 meter afstand te houden. Afgelopen weekend is de bezoekregeling in het ETZ nog verder versoepeld. En vanaf deze week mag je, als je dat echt graag wilt, maximaal 1 persoon meenemen naar je afspraak op de polikliniek.

We vonden het heel vervelend dat we tegen patiënten moesten zeggen dat begeleiding niet welkom was. Dat hoeft nu niet meer. Maar we hebben nog steeds te maken met kwetsbare mensen die naar het ziekenhuis komen. Overweeg voor jezelf of het nodig is dat iemand met je meegaat. Als het niet nodig is, kom dan alleen. Zo zorgen we dat het voldoende rustig blijft in de wachtruimtes en de kans op besmetting zo klein mogelijk is.

Bewaar zoveel mogelijk afstand, waar het kan 1,5 meter. Houd rekening met elkaar en heb respect voor ieders keuze. En als je een mondkapje op wilt zetten omdat je je dan veiliger voelt, dan mag dat natuurlijk.

De belangrijkste maatregelen blijven

  • houd afstand, waar het kan 1,5 meter;
  • pas handhygiëne toe;
  • schud geen handen;
  • bij klachten: blijf thuis en laat je testen (www.coronatest.nl).