Veel gestelde vragen corona

16 maart 2022

Heb je vragen over de maatregelen in ons ziekenhuis? We zetten voor jou de meest gestelde vragen (en de antwoorden er op) op een rij.

1. Moet ik nog 1,5 meter afstand houden?

Ja, het is nog steeds een dringend advies dat je 1,5 meter afstand houdt in het ziekenhuis. Als je in het ziekenhuis geen 1,5 meter afstand kunt houden, dan vinden we het fijn als je een mondkapje opzet. Neem dus een mondkapje mee als je naar het ziekenhuis komt. 

2. Moet ik een mondkapje op in het ETZ?

We vragen je dringend om een mondkapje te dragen. Liever geen stoffen mondkapje. Heb je geen andere? Dan kun je bij de ingang een medisch mondneusmasker krijgen. Op locatie ETZ Waalwijk haal je deze bij de receptie.

3. Mag ik iemand weer een hand geven?

Nee, we geven in het ziekenhuis mensen geen hand.

4. Maar ik ben gevaccineerd, moet ik me dan nog steeds aan de coronaregels houden?

Ja, ook als je volledig gevaccineerd bent, moet je nog anderhalve meter afstand houden en alle hygiëneregels (handdesinfectie enzovoorts) volgen. Ook bij klachten moet je je nog steeds laten testen op corona.

5. Mag ik weer met meer mensen naar het ziekenhuis komen?

Ja, je mag weer begeleiding meenemen. Bij kinderen mogen ook beide ouders meekomen als je dat wilt. 

6. Ik heb zelf klachten. Mag ik komen?

Nee. Je moet je eerst laten testen en wachten op de uitslag. Als je positief bent en je hebt een belangrijke afspraak, kun je overleggen met de polikliniek of je naar de afspraak kunt komen of niet. 

Als je klachten hebt, kun je niet op bezoek komen. 

7. Ik wil mijn afspraak omzetten in een belafspraak. 

Dat mag altijd. Je kunt het beste zelf contact opnemen met de polikliniek. De telefoonnummers vind je op deze website.

8. Ik ben in quarantaine en wil mijn afspraak verzetten.

Je kunt het beste zelf contact opnemen met de polikliniek.