ETZ kan uw vaccinatieboekje niet stempelen

22 juni 2021

ETZ kan geen stempel zetten in uw gele vaccinatieboekje

Veel patiënten die in het ETZ gevaccineerd zijn, vragen of het ETZ een stempel in hun gele vaccinatieboekje te zetten. Het ETZ kan deze stempel helaas niet zetten. U hoeft hiervoor dus niet te bellen of langs te komen bij uw polikliniek. Volgens de overheid is het niet nodig om uw gele vaccinatieboekje te laten stempelen. Binnenkort is - als het goed is -in Nederland het digitale vaccinatiebewijs (DCC) beschikbaar waarmee reizen naar het buitenland mogelijk wordt. De overheid start deze week een campagne waarin ze melden dat:
  • een vaccinatiekaart toereikend is
  • een vaccinatiekaart gelijk staat aan een stempel in het gele boekje
  • het digitale vaccinatiebewijs (DCC) binnenkort beschikbaar is
Wij vinden het vervelend dat we u niet verder kunnen helpen. Onze excuses hiervoor.
Kijk voor meer informatie op rijksoverheid.nl.

Foto header: ANP