Willemien Kastelein versterkt raad van toezicht

15 maart 2021

Willemien Kastelein is met ingang van 1 april 2021 benoemd tot lid van de raad van toezicht van het ETZ. Zij zet als toezichthouder haar kennis op het gebied van gezondheidsrecht voor het ziekenhuis in.

Willemien KasteleinWillemien Kastelein (64) beëindigt haar werkzaamheden als advocaat/partner bij Nysingh advocaten-notarissen in de marktgroep gezondheidszorg. Zij is haar gehele beroepsmatige leven betrokken geweest bij de zorg, eerst als jurist bij de KNMG, later als advocaat met als specialisatie gezondheidsrecht. In 1992 is zij gepromoveerd op het klachtrecht van de patiënt en van 1999 tot 2010 was zij bijzonder hoogleraar gezondheidsrecht aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Na in het verleden een aantal toezichthoudende en adviserende functies te hebben vervuld, verheugt Willemien Kastelein zich er nu op een bijdrage te kunnen leveren aan de raad van toezicht van het ziekenhuis. “Het ETZ is een prachtig topklinisch ziekenhuis met ambities. Het realiseren van deze ambities met inachtneming van wet- en regelgeving is een uitdaging waaraan ik een bijdrage wil leveren. Daarbij zijn voor mij de belangen van de patiënt en iedereen die in het ziekenhuis werkzaam is leidend.”

Hein van Oorschot, voorzitter van de raad van toezicht, is blij met de komst van Willemien Kastelein. “De raad is zeer positief over de kwaliteiten, die Willemien inbrengt. Ze heeft brede kennis van het gezondheidsrecht en versterking met die competentie stond op onze verlanglijst. Met haar komst zijn we weer op volle sterkte." 

De raad van toezicht van het ETZ bestaat per 1 april 2021 uit: mr. H.M.C.M. (Hein) van Oorschot (voorzitter), drs. D.W. (David) Voetelink, dr. S.C. (Selma) Tromp, drs. W.B.J. (Wouter) van Soest, drs. U. (Uğur) Pekdemir en mr. W.R. (Willemien) Kastelein.