Terugblik première 'Positief getest'

2 september 2020

Het was een bijzondere avond, gisteren in Euroscoop in Tilburg. De documentaire over de coronacrisis in het ETZ ging daar om 19:30 uur in première, met ruim 130 collega’s en genodigden. Omroep Brabant was live aanwezig en zond de première uit op televisie.

De documentaire is een ode aan de medewerkers van het ETZ, die in deze documentaire hun verhaal doen. Hij laat zien wat er allemaal in het ziekenhuis gebeurde tijdens deze bijzondere tijd. De verpleegkundige op de corona-afdeling, de schoonmaker op de Intensive Care en de medewerker op de afdeling Inkoop die het ziekenhuis hielp aan voldoende beschermingsmiddelen. Maar ook de zorgmanager die betrokken was bij de uitplaatsingen van patiënten naar andere ziekenhuizen en de medewerkers van de afdeling Communicatie die zorgden dat patiënten, bezoekers en medewerkers op tijd de juiste informatie kregen. Samen zorgden ze ervoor dat het ETZ die grote hoeveelheid patiënten de best mogelijke zorg bleef geven.

De zaal in Euroscoop tijdens première Positief getest.

‘Helden van de zorg’

Met de documentaire wil het ETZ hun eigen ‘helden van de zorg’ ook de mogelijkheid bieden om een compleet beeld te krijgen van de bijzondere tijd waarin zij hun werk gedaan hebben. Bart Berden, voorzitter Raad van Bestuur: “Onze medewerkers hebben tijdens de coronacrisis met toewijding onze patiënten behandeld en verzorgd. De spanning die het voor hen opleverde: wordt patiënt beter of niet? De onzekerheid over wat over de ziekte bekend was. Er was nauwelijks kennis, en welke risico’s loop ik zelf? Ons viel op: de toewijding, de saamhorigheid en de collegialiteit. Deze periode liet zien waarom we in de zorg werken, waarom het zwaar is maar ook betekenisvol en zingevend. Daar gaat deze film over en dit is ook waarom we deze film wilde maken.”

Social media

De afgelopen dagen is druk meegepraat over de documentaire op sociale media via de hashtag #positiefgetest. Veel mensen deelden hun mening en stelden zelfs voor om de documentaire landelijk uit te zenden.

Na afloop regende het complimenten. Dus wij mogen als ziekenhuis best een beetje trots zijn!

Media-aandacht

Ook diverse media besteedden aandacht aan de documentaire. Zo was NRC aanwezig en NPO radio 1:

www.nporadio1.nl/gemist (Kies vervolgens Radio 1 Journaal 06:00 - 09:30, 07:00-08:00 uur. Het item start om 7.10 uur en duurt ongeveer 4 minuten.)
 

Terugkijken?

Kijk de documentaire hieromder terug op de website van Omroep Brabant. Je kunt hem ook terugvinden op onze speciale pagina

Bekijk de documentaire Positief getest