Zieke kinderen krijgen mooi boek cadeau

31 augustus 2020

De Tilburgse boekhandel Gianotten Mutsaers heeft enkele volle dozen met mooie, in cadeaupapier ingepakte (voor)leesboeken geschonken aan Fam, de afdeling voor geboorte- en kindergeneeskundige zorg in het ETZ.

Deze fraaie donatie is te danken aan de landelijke stichting ‘Geef een boek cadeau’. Deze organisatie wil alle kinderen laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur.

Marlous Mutsaers overhandigt de boeken.

Marlous Mutsaers overhandigde in het ziekenhuis de boeken - met de titels Woeste Willem en Hap! - aan verpleegkundige Demi Kolsters en pedagogisch medewerker Inge van de Ven. Zij gaan de boeken uitdelen aan kinderen die in het ETZ worden verpleegd. Beide ETZ-medewerkers zijn blij met de geste, omdat de boeken een welkome afleiding bieden voor de zieke patiëntjes. “De boeken zijn bovendien goed voor de taalontwikkeling”, vulde Marlous Mutsaers tijdens het fotomoment aan. “Het is belangrijk dat kinderen al op zo jong mogelijke leeftijd worden aangemoedigd om veel te lezen.” Het ETZ werkt hier uiteraard graag aan mee.

Demi Kolsters is blij met de boeken.