Robèrt van Beckhoven geeft cadeaubonnen aan zorgmedewerkers

7 april 2020

Meester Patissier en Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven heeft maandag 6 april als ambassadeur van WeCareNL de eerste 800 cadeaubonnen aan Brabantse zorghelden uitgereikt. WeCareNL is een initiatief waarmee betrokken Nederlanders belangeloos geld ophalen om de zorghelden te bedanken en noodlijdende lokale horeca te ondersteunen.

Robèrt van Beckhoven en Lilian Damen reiken de anderhalve meter lange cheque uit aan ETZ-bestuurder Bart Berden en de zorgmedewerkers Mersiha Spiodic (r.) en Ingrid van Vugt.

Het idee is simpel: iedereen die de helden in de zorg wil bedanken voor hun ongelofelijke werk in deze crisistijd, kan een bedrag doneren voor het zorgpersoneel in een regio naar keuze. WeCareNL koopt daarvan cadeaubonnen bij horeca in de betreffende regio, waarmee het zorgpersoneel straks, als de omstandigheden het weer toelaten, de waardering kan verzilveren met een avond uit met vrienden, partner of gezin.

Daarmee snijdt het mes aan twee kanten: met een donatie wordt het zorgpersoneel bedankt én de horeca ondersteund. Aan de oproep om te doneren werd massaal gevolg gegeven. Dankzij de vele donaties van betrokken mensen en betrokken bedrijven heeft WeCareNL de eerste €20.000 voor Brabant kunnen ophalen, oftewel 800 bonnen van €25.

“De inzet vanuit de zorg is fantastisch. Ze werken zo hard en dat waardeer ik enorm. Zowel in de ouderen- en gehandicaptenzorg als in de ziekenhuizen. Deze bonnen hebben de zorghelden echt verdiend. Ik ben blij met zoveel steun van mensen en bedrijven zoals de Rabobank, die de lokale zorg en horeca steunen. Als horecaondernemer weet ik hoe zwaar deze tijden ook voor de horeca zijn”, aldus ambassadeur Robèrt van Beckhoven.

Dat er in zo’n korte tijd al 800 zorgmedewerkers met een cadeaubon van €25 kunnen worden verblijd, is dankzij de steun van vele grote en kleine donateurs die verbonden zijn met de lokale zorg en horeca. Rabobank was direct enthousiast en maakte dit mede mogelijk.

Lilian Damen, directievoorzitter Rabobank Tilburg e.o. is blij een bijdrage aan het initiatief te kunnen leveren: “Wat een fantastisch werk leveren jullie, dag in dag uit, 24 uur per dag, met z’n allen, zodat iedereen de zorg krijgt die hij of zij nodig heeft. Daar hebben we diep respect voor! We gunnen het iedereen om straks met zijn of haar familie te ontspannen in een van de heerlijke horecagelegenheden die Brabant rijk is. En natuurlijk hopen we dat er vanuit heel Nederland nog meer steun voor dit initiatief komt!”

Het Brabantse succes smaakt naar meer voor WeCareNL. Initiatiefnemer Jordy Sweep: “Deze crisis kunnen we alleen samen oplossen. Zorgmedewerkers in heel het land werken hier keihard aan. Ook de horeca heeft het overal lastig. Daarom verspreiden we WeCareNL graag over heel Nederland. We hopen dat veel lokaal betrokken bedrijven en betrokken mensen doneren voor onze zorghelden.” Tot juni kunnen Nederlanders hun waardering concreet maken door te doneren via www.wecarenl.nl.

Bart Berden, directeur ETZ en voorzitter Regionaal Overleg Acute Zorg in Brabant, nam namens de Brabantse zorgmedewerkers en zorginstellingen de cheque - met een lengte van anderhalve meter -  in ontvangst. Hij is blij met het initiatief: “Heel mooi dat alle zorgmedewerkers waardering krijgen. Het is echt flink aanpoten in deze tijden. En dat je met dat bedankje direct ook de horeca een steuntje geeft, maakt het extra waardevol. Ik ben erg blij met het initiatief!”

WeCareNL is ontstaan in Tilburg, de stad waar ook de eerste besmetting met het coronavirus werd waargenomen. De stad en ook de provincie Noord-Brabant zijn zwaar getroffen door het virus. Het is dan ook weinig verrassend dat er in Tilburg heel veel steun voor de actie is. “Maar met de steun uit de rest van het land kunnen we niet alleen in Tilburg maar in heel Nederland zorg- en horecapersoneel een hart onder de riem steken”, hoopt Sweep.