Ook ETZ ontvangt 'Vlag van Verbondenheid'

1 april 2020

Tijdens de coronacrisis kunnen we allemaal een extra steun gebruiken. Zo denkt ook beeldend kunstenaar Zeus Hoenderop. Hij is actief bezig met het uitdelen van de ‘Vlag van Verbondenheid.’ Namens het ETZ namen schoonmaker Hans van de Broek en woordvoerder Wim Pleunis de vlag van hem in ontvangst.

Hoenderop wil door middel van deze vlag iedereen een hart onder de riem steken. Volgens hem is iedereen, ondanks de anderhalve meter afstand, door het coronavirus met elkaar verbonden. “Op 27 februari hing de eerste vlag op de Heuvelse Kerk in Tilburg. Kort daarna werd de eerste coronabesmetting in Nederland bekendgemaakt. Dat deze in het ETZ in Tilburg was, was een enorm groot toeval. Een toeval waar je niet op hoopt, maar des al niettemin wonderlijk is”, vertelt Hoenderop. “Omdat we nu genoodzaakt zijn fysieke afstand te houden, is het belangrijk om te laten zien dat we wél verbonden zijn door middel van een symbool: de Vlag van Verbondenheid.”

De vlag wappert al hoog bij verschillende ziekenhuizen en gemeentes. Hoe meer vlaggen, hoe meer verbondenheid. De kunstenaar biedt de vlaggen zelf aan om de symboliek van verbondenheid goed in stand te houden.

Schoonmaker Hans van de Broek en woordvoerder Wim Pleunis nemen de vlag in ontvangst.
Schoonmaker Hans van de Broek en woordvoerder Wim Pleunis nemen de vlag in ontvangst