Uğur Pekdemir nieuwe toezichthouder bij ETZ

11 februari 2020

Uğur Pekdemir is benoemd tot lid van de raad van toezicht van het ETZ. Hij neemt de plek in van Laura van Geest, die 1 februari is gestart als bestuursvoorzitter bij de Autoriteit Financiële Markten.

De heer Pekdemir (52) is sinds 1 april 2018 directievoorzitter Rabobank Amstel en Vecht. Daarvoor was hij vanaf 1 januari 2010 directievoorzitter Rabobank Noord-Kennemerland. In de periode van 1992 tot 2008 heeft de heer Pekdemir meerdere functies uitgeoefend bij de gemeente Tilburg. Daar vertrok hij uiteindelijk als directeur Servicedienst en lid van het centraal managementteam. De in Tilburg woonachtige heer Pekdemir heeft momenteel één andere nevenfunctie: voorzitter raad van commissarissen Kinderopvanggroep Tilburg.

Ugur PekdemirDe heer Pekdemir is maatschappelijk betrokken en buitengewoon gedreven. Hij wil graag iets voor anderen betekenen, onafhankelijk van iemands maatschappelijke positie en achtergrond: “Mijn betrokkenheid bij de mensen in de samenleving sluit naadloos aan op de ambities en kernwaarden van het ETZ. De wensen van de patiënt staan er centraal, gelijktijdig probeert het ziekenhuis de best mogelijke zorg te bieden. Het ETZ onderstreept dit met het woord Buitengewoon. Daar herken ik mij in en dit maakt mij haast automatisch ambassadeur voor het ETZ. Als nieuwe toezichthouder wil ik bijdragen aan de verbinding die het ETZ maakt met de samenleving”.
 
De raad van toezicht van het ETZ bestaat per 1 februari 2020 uit: mr. H.M.C.M. (Hein) van Oorschot (voorzitter), drs. D.W. (David) Voetelink, dr. S.C. (Selma) Tromp, drs. W.B.J. (Wouter) van Soest en drs. U. (Uğur) Pekdemir.