Zondagsdienst bij ETZ door landelijke actiedag

15 november 2019

Een groot deel van de medewerkers van het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) in Tilburg en Waalwijk geeft gehoor aan de oproep van de vakbonden om deel te nemen aan de landelijke actiedag op woensdag 20 november. Ruim veertig afdelingen van het ETZ draaien zondagsdiensten. De spoedzorg gaat die dag uiteraard wel door. De patiëntveiligheid is zoals gebruikelijk geborgd.

Patiënten die 20 november voor een afspraak of operatie in het ziekenhuis worden verwacht, worden gebeld als de afspraak niet door kan gaan. Er wordt dan zoveel mogelijk getracht gelijktijdig een nieuwe afspraak te plannen. Voor de andere patiënten - die niet gebeld worden - gaan de afspraken op woensdag 20 november wél door.

Het ETZ vindt het vervelend dat patiënten hinder ondervinden van de actiedag. Het ziekenhuis hoopt dat de actie bijdraagt aan een snelle totstandkoming van een nieuwe cao in het belang van onze patiënten en medewerkers.

Het ETZ verwijst patiënten voor meer informatie naar de actiepagina op de eigen website www.etz.nl/actiedag. Daar staan ook veel gestelde vragen en antwoorden.

Vakbonden

De vier vakbonden FNZ Zorg & Welzijn, CNV Zorg & Welzijn, NU’91 en FBZ hebben opgeroepen tot een landelijke staking in de ziekenhuizen op woensdag 20 november, omdat tot op heden geen overeenstemming is bereikt over een nieuwe cao voor de circa 200.000 ziekenhuismedewerkers. Veel zorgmedewerkers geven gehoor aan de oproep.