Voorlichting in ETZ over slimme oplossingen in de zorg

4 november 2019

Een informatieteam van Zorg van Nu bezoekt de drie ziekenhuislocaties van het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) om patiënten en bezoekers te vertellen over slimme oplossingen in de zorg. Alex van den Brand is daarbij twee keer aanwezig om zijn zorgrobots te demonstreren. Belangstellenden krijgen zo een compleet beeld van alle handige hulpmiddelen die nu beschikbaar zijn.

Zorg van Nu is bijvoorbeeld dat je zelf online je eigen medische gegevens kunt inkijken met een persoonlijke gezondheidsomgeving of andere digitale zorg. Het is ook dat je met een apparaatje oma kunt vinden als zij de weg naar huis niet meer weet, omdat zij aan dementie lijdt. Een heel ander voorbeeld is hoe gadgets en slimme apps je kunnen helpen om je conditie te verbeteren. Er zijn innovaties in de zorg waardoor je niet voor elk contact met je arts de deur uit hoeft. Zo kun je soms thuis je bloeddruk meten of je hartslag, terwijl de zorgverlener op afstand kan meekijken. Of je kunt de laatste labuitslagen thuis inzien. Zo veelzijdig is Zorg van Nu. Op de website www.zorgvannu.nl zijn meer dan 160 verschillende zorgoplossingen te zien.
Er komen steeds meer nieuwe, digitale toepassingen voor gezondheid en zorg (e-health), maar deze worden nog te weinig gebruikt. Toch blijkt uit onderzoek dat mensen er wel gebruik van maken, als ze hier tevreden over zijn. Vaak is het niet duidelijk wat er allemaal is en hoe je dat in je eigen situatie kunt toepassen.

Patiënten kunnen via patiëntenportaal MijnETZ hun eigen digitale medisch dossier inzien. In het ziekenhuis, maar ook thuis FOTO: ETZ Fotografie & Film
Patiënten kunnen via patiëntenportaal MijnETZ hun eigen digitale medisch dossier inzien. In het ziekenhuis, maar ook thuis
FOTO: ETZ Fotografie & Film

Zorgrobots

De medewerkers van Zorg van Nu vertellen in de hoofdgang van het ETZ over de technologische innovaties en slimmigheden die er zijn in de zorg. Ook laten ze dat zien. Alex van den Brand maakt deel uit van het informatieteam dat 19 november ETZ TweeSteden en 26 november ETZ Waalwijk bezoekt. Alex is van Health Kompas en demonstreert aan bezoekers wat allemaal mogelijk is met de zorgrobots Tessa, Monty en Sensara.

Persoonlijk advies

E-health zorgoplossingen zijn vaak nog onbekend en worden dus weinig gebruikt. Het team van Zorg van Nu geeft patiënten en bezoekers persoonlijk advies zodat ook zij efficiënter en naar eigen behoefte gebruik kunnen maken van de zorg. Het team wil mensen inspireren en motiveren om slimme zorgoplossingen te gebruiken voor hun gezondheid, zorg of welzijn.

Programma

De voorlichtingen zijn te bezoeken op de volgende dagen en locaties:

  • Maandag 11 november ETZ Elisabeth, Hilvarenbeekseweg, Tilburg
  • Dinsdag 19 november bij ETZ TweeSteden, Dr. Deelenlaan, Tilburg
  • Dinsdag 26 november ETZ Waalwijk, Kasteellaan, Waalwijk

Het informatieteam staat van 9.00 tot 17.00 uur met een eigen stand in de hoofdgang van genoemde locaties.