Team ministerie geeft uitleg over zorgverzekering in ETZ

11 november 2019

Veel mensen hebben vragen over hun zorgverzekering aan het einde van het jaar. Daarom bezoekt een informatieteam van het ministerie van VWS donderdag 21, donderdag 28 en vrijdag 29 november het ETZ om in de centrale hal van het ziekenhuis vragen van patiënten en bezoekers te beantwoorden.

Informatieteam ministerie van VWS

Wat verandert er in het basispakket van de zorgverzekering in 2020? Waar moet ik aan denken bij het overstappen van zorgverzekeraar? Wanneer heb ik recht op zorgtoeslag? Veel mensen weten geen antwoord op deze vragen. Om hier verandering in te brengen start het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) de campagne Ik-regel-mijn-zorg-goed.

Voor de vijfde keer komt het informatieteam van VWS naar het ETZ. Elk jaar speelt de grote vraag rond zorgverzekeringen weer: ‘stap ik wel of niet over?’ De campagne wil met zoveel mogelijk mensen in contact komen om vragen te beantwoorden en onduidelijkheid weg te nemen. Het promotieteam wil de wereld van de zorgverzekeringen overzichtelijk maken, waardoor iedereen een weloverwogen keuze kan maken.

Programma

Het informatieteam van VWS is donderdag 21 november van 09.00 tot 17.00 uur aanwezig in ETZ TweeSteden (Dr. Deelenlaan). Het team bezoekt donderdag 28 november ETZ Waalwijk (Kasteellaan) en vrijdag 29 november ETZ Elisabeth (Hilvarenbeekseweg). Belangstellenden zijn ook hier tussen 09.00 en 17.00 uur welkom.

Ga voor meer informatie over de campagne naar www.ikregelmijnzorggoed.nl.​