Voorspellen van cognitieve uitkomst na operatie bij patiënten met meningeomen en gliomen

1 oktober 2019

Over precies een maand is het zover: op woensdag 30 oktober mag Sophie Rijnen, promovendus Elisabeth-TweeSteden ziekenhuis vanuit Experiment Topzorg - neurodomein, haar proefschrift ‘Prediction of cognitive outcome after surgery in patients with meningiomas and gliomas: A comparison with healthy controls using normative formulae and reliable change indices’ verdedigen ter verkrijging van de graad van doctor aan Tilburg University.

De bevindingen in dit proefschrift, veelal gebaseerd op data die verzameld is tijdens de pre- en postoperatieve neuropsychologische screening geïmplementeerd in de standaardzorg rondom neurochirurgische patiënten in het Elisabeth-TweeSteden ziekenhuis, kunnen bijdragen aan de informatievoorziening van patiënten en clinici in een vroeg stadium van de behandeling van patiënten met een meningeoom of glioom. Daarnaast benadrukken de bevindingen het belang van het herkennen, onderzoeken, en (pro)actief omgaan met cognitieve stoornissen in de klinische neuro-oncologische behandeling van patiënten met een meningeoom of glioom. 

Interesse?

Heb je interesse in de inhoud? Vraag Sophie gerust om een digitaal exemplaar of de Nederlandse samenvatting.

Uitnodiging

Je bent van harte welkom om de openbare verdediging bij te wonen

Tilburg University
Warandelaan 2
30 oktober, 16:00 uur
Aula van het Cobbenhagengebouw