Ruim 12.000 euro opgehaald voor crowdfundingactie 3D-printen

15 oktober 2019

Chirurg in opleiding in het ETZ Lars Brouwers en masterstudent technische geneeskunde Merel van der Stelt kregen vrijdag 11 oktober een cheque van ruim 12.412 euro uitgereikt voor het 3D-printlab project in Sierra Leone.

Frans Hiddema, voorzitter van het Albert Schweitzer Fonds, overhandigde de cheque aan de twee pioniers op locatie ETZ TweeSteden.

Met een minimaal bedrag van 6.000 euro konden Merel en Lars al een start maken met de realisatie van hun droom voor een 3D-printlab in het Masanga ziekenhuis in Sierra Leone en in de voetsporen treden van Albert Schweitzer. Dit bedrag werd uiteindelijk meer dan verdubbeld.

Merel en Lars krijgen de cheque overhandigd van voorzitter Albert Schweitzer Fonds Frans Hiddema.

Normaal leven mogeljjk

Het Albert Schweitzer Fonds (NASF) hielp Merel en Lars met de ontwikkeling van het crowdfundingplatform en bood begeleiding.

Merel: “We zijn dankbaar voor alle steun. Daardoor kunnen we veel meer mensen helpen aan een 3D-geprinte prothese. Door het oorlogsgeweld moeten veel mensen in Sierra Leone ledematen missen. Voor nog geen tientje printen we straks al een arm. Dat maakt een normaal leven mogelijk voor enorm veel gehandicapte mensen na die verschrikkelijke burgeroorlog.”

Lars: “Elke euro wordt zorgvuldig besteed aan het project. Met het opgehaalde geld kunnen we extra investeren in training van de lokale bevolking en in goede technische faciliteiten.”

Duurzaam project

Frans Hiddema: “Het is mooi dat een dergelijke innovatie zo’n impact heeft op het leven van veel mensen in Sierra Leone. Het feit dat er zoveel geld is opgehaald, meer dan twee keer zoveel in precies een maand tijd, is een compliment voor dit mooie initiatief. Merel en Lars hebben het publiek nauw betrokken bij hun ambities. Dat werkt. Nu kunnen zij dit jaar nog starten om het 3D-lab in Sierra Leone vorm te geven, meer mensen helpen met een prothese en het project duurzaam neerzetten.”

Volg het initiatief

Lars en Merel houden alle donateurs op de hoogte van het vervolg zowel via het crowdfunding platform als op de website van het Albert Schweitzer Fonds: www.nasf.nl.

Meer informatie is te vinden op: www.3dsierraleone.com.